Kendt skuespiller siger farvel til Aarhus

Inge Sofie Skovbo optræder på lørdag for foreløbig sidste gang på Aarhus Teater

På lørdag 10. marts er det måske absolut sidste chance for at opleve skuespiller Inge Sofie Skovbo på de skrå brædder på Aarhus Teater.

Her er hun med i den sidste forestilling af Christian Lollikes 'Hospitalet', hvor Inge Sofie Skovbo spiller en nedslidt sygeplejerske. 

SE VIDEO: Hospitalet - Grotesk doku-farce med Thomas Mørk

"Det har været en stor og vanskelig beslutning for mig at forlade Aarhus Teater, som har fyldt mit skuespillerliv siden 2004. Jeg stopper ikke som skuespiller, men jeg er blevet 65 år og har nået en alder, hvor det er vigtigt for mig at være tæt på min familie og mine venner i København," siger Inge Sofie Skovbo i en pressemeddelelse fra Aarhus Teater.

Skuespilleren har været fast tilknyttet Aarhus Teater siden 2004, hvor hun blandt meget andet har spillet Bea i Gregersen Sagaen, den gamle i Undskyld gamle … og farmoderen i Fanny og Alexander. Indenfor de seneste år har hun haft stor succes i rollerne som Fru Alving i Gengangere, Silda Gruman i Other Desert Cities og Madam Helseth i Rosmersholm.

I sæson 2014/2015 modtog hun stor ros for sin hovedrolle i Besøget og sine præstationer i Hedda Gabler og Glasbobler, og Inge Sofie Skovbo blev i foråret 2015 tildelt hædersprisen Olaf Poulsens Mindelegat for sit vidtfavnende skuespiltalent.

"Inge Sofie er en skuespiller med et stort format – helt moderne og klassisk på én gang. Vi vil savne hende som den meget stærke kraft, hun i mange år har været i Aarhus Teaters ensemble," siger teaterdirektør Trine Holm Thomsen.

Foto: Isak Hoffmeyer

Foto: Isak Hoffmeyer

Uddannet for 40 år siden

Inge Sofie Skovbo er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1978 og var ansat på Odense Teater til 1982. Herefter gik turen gik til København og flere af hovedstadens teatre, heriblandt Det Danske Teater, Nørrebro Teater samt Det Kongelige Teater, hvor hun som en del af ensemblet medvirkede i tre sæsoner. Inge Sofie Skovbo var medstifter af Grønnegårds Teatret i 1982 og var frem til 1992 en del af ensemblet og sad med i det kunstneriske råd.

LÆS OGSÅ: Aarhus Teater genopsætter Erasmus Montanus

I den brede offentlighed er Inge Sofie Skovbo nok mest kendt for sin rolle som Olga Jensen, mor til Lise Nørgaard i den selvbiografiske filmatisering 'Kun en pige' fra 1995.

 

Publiceret 08 March 2018 10:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV