Stjerner på den røde løber i Musikhuset

Rasmus Bjerg, Peter Mygind, Lars Ranthe, Ole Bornedal med flere var med til gallapremiere på den nye John Mogensen-film i Aarhus

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

Tirsdag aften 6. marts summede Musikhuset i Aarhus af liv og gallaklædte mennesker, der var med til at fejre den nye John Mogensen-film: 'Så længe jeg lever'.

LÆS OGSÅ: John Mogensen på den røde løber

Ole Bornedal har instrueret og Rasmus Bjerg spiller den altoverskyggende hovedrolle som John Mogensen.

Han måtte tage 12 kilo på til rollen og i øvrigt lære at synge og tale som John Mogensen, der havde helt sin egen lyd.

Rasmus Bjerg kæmper stadig med at tabe de mange kilo, men på premiereaftenen var det tid til at fejre portrættet af den folkekære sanger og musiker.

Musikhuset havde indrettet Danmarks største biograf i store sal med plads til 1588 gæster. Så der var masser af plads til både de indbudte og dem, der havde købt billet.

Foto: Tahmasbi

Foto: Tahmasbi

Optagelser i Aarhus

Filmby Aarhus har været med til at lave filmen, der også er delvist optaget i Aarhus, derfor var premieren her.

Vor Frue Kirke, Hotel Royal, Rådhusparken og de aarhusianske strande danner kulisse for fortællingen om musikeren, der døde alt for ung - bare 48 år gammel.

“Han slog sig selv ihjel ved at drikke for meget alkohol, fordi han var drevet af en utrolig perfektionisme. Han stillede meget store krav til både sig selv og musikerne og ville give publikum en unik oplevelse hver eneste gang,” siger Carsten Holst, direktør i Filmby Aarhus.

Mange husker John Mogensens populære sange: 'To mennesker på En Strand', 'Så længe Jeg Lever' og 'Fut i Fejemøget'. Tiden før dem vises også i filmen. Man får et indblik i hans barndom og det første gennembrud med Four Jacks, hvorefter han gik i glemmebogen - og i hundene - indtil han pludselig bragede igennem med 'Der er Noget galt i Danmark!'.

Man ser også hans tumultariske ægteskab, der er fyldt med varme, lidenskab, bajere, kaos, og fremfor alt musikken.

Da John Mogensen var på toppen, blev han kritiseret for at være for Dansktop-agtig, men det prellede af. Han holdt af det ugentlige, folkelige radioprogram og skulle have forsvaret det med, at “Dansktoppen er dig og mig og den dejligste kop kaffe du drikker. Den er alt det og ingenting, der sker hver eneste dag.”

Rasmus Bjerg, Ole Bornedal og Helle Fagralid. Foto: Tahmasbi

Rasmus Bjerg, Ole Bornedal og Helle Fagralid. Foto: Tahmasbi

Også en lille koncert

“John Mogensen var et meget jovialt menneske, der talte med alle og som elskede en håndbajer. I tiden mellem Four Jacks og hans solokarriere spillede han på Oslo-båden og på obskønne steder,” siger Carsten Holst.

I bedste John Mogensen-stil vil man da også kunne få en håndbajer ved premieren i Musikhuset. Og så kan man høre hans musik live. Det er lykkedes at få fat i det eneste nulevende Four Jacks-medlem, James Rasmussen, som vil optræde. Han får selskab af yngre kræfter i form af Rasmus Walther og Kira Skov, der vil fortolke et par John Mogensen-sange.

Biograferne viser filmen fra 8. marts.

Rasmus Bjerg på den røde løbet. Foto: Tahmasbi

Rasmus Bjerg på den røde løbet. Foto: Tahmasbi

Publiceret 06 March 2018 18:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV