Snevejr gav mange glatføreuheld i Østjylland

Færdselsuheld i Hinnerup, Hornslet, Skanderborg og Aarhus

Østjyllands Politi oplyser, at mandagens kraftige snevejr gav flere uheld i trafikken på grund af glat føre.

Uheldene skete geografisk set i hele politikredsen, både på Djursland, i Aarhus, Odder og Favrskov Kommune.

Herunder af politiets oversigt over færdselsuheld, der er nævnt i døgnrapporten:

Færdselsuheld i går kl. 9.20 på Houvej i Ndr. Randlev ved Odder. En 61-årig kvindelig bilist mistede på grund af det glatte føre herredømmet over sin bil og endte i den modsatte kørebane, hvor hun ramte 49-årig mandlig bilist. Begge biler blev totalskadet, men ingen kom umiddelbart noget til. 

Færdselsuheld i går kl. 11.30 på P. Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N. En 29-årig mandlig bilist påkørte en 61-årig mandlig bilist, da den 29-årige kørte frem i krydset ved Kirstinemindevej. Der skete ringe materiel skade ved uheldet, og ingen personer kom umiddelbart til skade. 

LÆS OGSÅ: Tre biler kørt sammen på motorvejen ved Aarhus

Færdselsuheld i går kl. 14.51 i krydset Strandskovvej/Skovmøllevej i Højbjerg. En 24-årig kvindelig bilist gled frem i krydset på grund af den glatte vej og røg lige ud foran en bil ført af en 66-årig mand, der kørte ind i hende. Ingen af personerne kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

Færdselsuheld i går kl. 15.05 på Skanderborgvej i Norring ved Hinnerup. En 53-årig mandlig lastbilchauffør kørte i grøften med sin lastbil, og hans vogn satte sig på tværs af kørebanen. Vejen var derfor spærret på stedet i omkring 20 minutter. Chaufføren kom ikke til skade ved uheldet.

Færdselsuheld i går kl. 15.38 på Rosenholmvej ved Hornslet. En 32-årig mand mistede kontrollen over sin bil på den glatte føre, drejede rundt og ramte ind i en husmur. Sammenstødet lavede revner i husmuren og bilen fik større skader. Den 32-årige blev på kørt på skadestuen men var ved fuld bevidsthed.

LÆS OGSÅ: Kvinde dræbt i færdselsulykke mellem Ry og Skanderborg

Gårsdagens værste ulykke i Østjylland skete i Sydøstjyllands Politikreds mellem Ry og Skanderborg, hvor en 51-årig kvinde fra Ry blev dræbt, da hun mistede kontrollen med sin bil og skred ud og blev ramt frontalt af en modkørende firehjulstrækker.

 

Publiceret 06 March 2018 10:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.