52 meters bænk, kæmpereol og masser af natur:

Bibliotekshaven indviet på Det Kgl. Bibliotek

Ombygningen af biblioteket på Aarhus Universitet er nu gennemført

Efter to års ombygningsprojekt blev nye, moderne publikumsområder mandag indviet på Det Kgl. Bibliotek på Aarhus Universitet.

Det skriver Arkitema Architects, arkitekterne bag transformationen.

Studerende, forskere og borgere kan nu tage Bibliotekshaven i brug, som er den seneste og sidste del af en lang række fornyelser og forandringer af biblioteket.

Igennem de seneste to år er bibliotekets fire etager med adgang for offentligheden blevet omdannet med det formål at skabe et endnu bedre biblioteks- og studiemiljø for de mere end 450.000 mennesker, der besøger biblioteket årligt.

Bibliotekshaven er prikken over i'et og består af en en 52 meter lang, snoet bænk, en næsten 7 meter høj reol fyldt med smukke læderindbundne bøger, udstoppede fugle og globusser, lyden af rislende vand og et rigt dagslys.

“Det nye interiør taler til alle sanser og brugsformer, og det har været ambitionen, at alle, der færdes i huset, skal føle sig tilpas og opløftede. Det er det, vi mener, at arkitektur kan bidrage til: sætte scenen, stemme sindet, inspirere og medvirke til dannelse,” siger Anna Kathrine Bisgaard Sørensen, arkitekt i Arkitema Architects.

LÆS OGSÅ: Alle sanser i spil: Landets første 4DX-biograf åbner i Aarhus

“Det arkitektoniske greb er visuelt set at trække Universitetsparken ind i rummet og trække bøgerne ud fra Bogtårnet for at skabe en ny type miljø. Det skal favne både beliggenhed på det smukke campusområde og samtidig synliggøre den samlede viden i tårnet, som disse bøger symboliserer. De fysiske samlinger er til dels ved at blive udfaset som aktivt materiale, men de udgør stadig en væsentlig del af bibliotekets kerne,” siger vicedirektør ved Det Kgl. Bibliotek, Erik Hofmeister.

For at skabe et endnu bedre studiemiljø for de mange studerende, der dagligt bruger biblioteket som arbejdsplads, er der etableret flere og bedre studiearbejdspladser og udviklet en række faciliteter til pause, fysisk udfoldelse og uformelle aktiviteter som bordtennis og mindfulness.

”Et moderne universitetsbibliotek rummer ikke blot bøger, computere og læsepladser. Vi kan se, at de studerende hver dag bruger mange timer på biblioteket, og at de opfatter det som deres daglige arbejdsplads. Derfor er det vigtigt, at vi kan tilbyde nogle faciliteter, som tager højde for de forskellige behov, de som brugere har hen over en dag,” forklarer Erik Hofmeister.

dp

Publiceret 05 March 2018 15:24

SENESTE TV