Seks mænd fra Aarhus fængslet for røverier mod pirattaxakunder

Anholdelsen fandt sted i København

Mandag aften blev seks mænd varetægtsfængslet i 15 dage for organiseret berigelse mod pirattaxakunder. Retsmødet fandt sted efter, at Københavns Politi natten til fredag slog til mod en gruppering fra Aarhus-området, som mistænkes for igennem flere måneder at have begået organiserede røverier og tyverier under foregivende af pirattaxavirksomhed i nattelivet blandt andet i København.

Kontakten til ofrene er typisk blevet skabt i byens natteliv på gaderne ud for restaurationer. Med umiddelbart meget attraktive tilbud om billig transport hjem fra byen, har gerningsmændene fået ofrene ind i deres biler og undervejs udsat de forurettede for tyveri eller røveri. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse. 

Ifølge politiets efterforskning har gerningsmænd i mindst syv tilfælde stjålet eller franarret ofrene deres kreditkort og samtidig fået dem til at taste deres koder ind på et display i bilen.

I mindst fire tilfælde har det udviklet sig til decideret røveri, hvor gerningsmændene under trusler med kniv har frataget ofrene deres kreditkort og afkrævet dem koden, for derefter at bruge kortene i hæveautomater og kiosker.

Politiet advarer

Københavns Politi indleder nu samarbejde med landets øvrige politikredse, idet der er klare indikationer af, at gerningsmændene også har opereret i andre byer.

"Vi vil på det kraftigste fraråde enhver at benytte pirattaxaer. Det er langt fra første gang politiet oplever, at kunder i pirattaxaer udsættes for forskellige forbrydelser. Derfor har denne slags pirattaxa-kørsel i høj grad Københavns Politis fokus," siger politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen i pressemeddelelsen.

Politiets efterforskning tyder også på, at flere kan være blevet udsat for tyveri eller røveri af gruppen. Derfor opfordrer Københavns Politi andre mulige forurettede i sagen om at kontakte politiet på 33141448.

De fængslede er i alderen 20 til 28 år og er alle fra Aarhus-området.

Længevarende efterforskning

Anholdelserne af de seks skete efter længerevarende efterforskning. Torsdag aften viste efterforskningen, at gruppen var på vej til København. Observation mod de seks viste, at de kørte rundt i to biler med tre mistænkte i hver bil og samlede potentielle ofre op.

De blev omkring kl. 03 anholdt, mens de havde potentielle ofre i bilerne. I den ene bil havde de anholdte allerede franarret offeret sit dankort, før politiet foretog anholdelserne. I den anden bil var kunden ikke blevet udsat for nogen berigelsesforbrydelse endnu.

De anholdte blev fremstillet i Dommervagten fredag eftermiddag, hvor anholdelsen blev opretholdt i tre gange 24 timer. Derfor skete der ny fremstilling i grundlovsforhør mandag, oplyses det desuden i pressemeddelelsen fra Københavns Politi.

jwh

Publiceret 05 March 2018 19:45

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV