Kom på speed-dating på Trøjborg

Frivilligkoordinator vil gerne udvikle den populære Aarhus N-bydel i et projekt, der hedder ’Sammen om Trøjborg’

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Trøjborg er for de fleste kendt som en by i byen og garant for en hyggelig blanding af gamle butikker, moderne caféer, biograf og masser af liv. Børnefamilier og studerende sørger for løbende dynamik i beboersammensætningen, men det betyder samtidig, at der konstant er mange nye ansigter.

LÆS OGSÅ: Skråler Trøjboooorg! på skoler og tv 

”I gennemsnit bor folk på Trøjborg i fire år, og mange kender slet ikke mulighederne i området. Hvem bor i nærheden, hvem deler jeg interesser med, og hvad kan jeg blive en del af? Det vil vi gerne lave om på, og derfor inviterer vi til 'Sammen om Trøjborg', hvor man kan møde hinanden på kryds og tværs. Det bliver en slags lokalforankret speeddating efterfulgt af fællesskabsbasar. Emnerne i basaren bliver 'Spis sammen', 'Gadeliv', 'Nye venner', 'Lyt og leg', 'Fit for fight' og 'Vi hjælper hinanden',” fortæller frivilligkonsulent i område Christiansbjerg og Trøjborg, Anne Skyum, der sammen med Aarhus Kommunes Frivillighuse står bag initiativet.

Velkomstpakke

Frivilligkonsulenten oplyser, at foreninger og lokale institutioner har holdt formøder om fællesskaber på Trøjborg, og her var idéerne mange. En lokal børnehave manglede et sted at lave rytmik – noget som plejehjemmet til gengæld har plads til. I den lokale kirke findes der strikkeklubber med erfaring og ekspertise – noget som områdets unge måske kan bruge i en tid, hvor det igen er moderne at strikke sammen.

”Og hvad med alle de nye tilflyttere? Kunne det ikke være fantastisk, hvis den der flytter ud, overdrager en lille velkomstpakke med overblik over foreninger og muligheder til den næste beboer,” siger Anne Skyum.

Har man i den, men mangler en ramme til at udføre et nyt fællesskab, er Huset Trøjborg et godt sted at starte.

LÆS OGSÅ: Udlejer luksusbiler fra baggård på Trøjborg

”Vi ligger lige ved indgangen til Trøjborg, men mange unge kender os slet ikke. Her er ellers plads til, at man både kan sidde og studere, mødes til et måltid mad i vores hyggelige cafe eller låne lokaler til foreninger og møder. Vi har også et køkken til fælles madlavning", og selv om vi allerede har mange foreninger, der bruger huset, kan vi sagtens klemme flere ind,” siger Helle Randlev.

Hun arbejder som specialist i Aarhus Kommunes Frivillighuse, der udover Huset Trøjborg tæller Folkestedet i Carl Blochs Gade, Fristedet Skæring og Værkstedet Østergade 40.

Sammen om Trøjborg

  • Finder sted mandag 12. marts klokken 16.30 i Huset Trøjborg på Kirkegårdsvej 53, Aarhus. Lokale 1.1. 

Program:

  • Velkomst og præsentation af 'Sammen om Trøjborg'
  • Samlet præsentation af aktiviteter/projekter og nye ideer til fællesskaber.
  • Fællesskabsbasaren er åben. 
  • Tilmelding på mail: yab@aarhus.dk eller på 41854577 senest tirsdag 6. marts.
  • Det er gratis at deltage, og der vil være kaffe og kage.

Publiceret 05 March 2018 20:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV