Ekspert om dukkebordel:

"Det er ikke sex"

Dukkebordellet Doll House i Viby har fået megen omtale, siden stedet åbnede onsdag. Ifølge sexolog Jakob Olrik kan man godt forvente, at sexdukker er fremtiden

Af
Jonas Wrede Hansen

Godt gemt inde i et industriområde i Viby ligger det noget kontroversielle sted Doll House, som siden åbningen i går har mødt en gigantisk omtale i diverse medier, imens det har delt vandene hos folk på de sociale medier.

LÆS OGSÅ: Sexdukkebordel åbner i Aarhus: Ejer afviser at dukke skal forestille et barn

Årsagen er, at man hos Doll House helt bogstaveligt kan få lov til at hygge sig med en sexdukke mod betaling. Med andre ord er stedet et dukkebordel, og det er nok det første af sin slags i Danmark. 

Stedet er ikke helt færdigbygget endnu, men det åbnede dørene op for første gang i går. Og spørger man stedets repræsentant, Rasmus Fink, så har starten været overvældende. 

"Vi har fået mange henvendelser fra medier," forklarer han til Lokalavisen Aarhus, da han inviterer inden for i lokalerne på Gunnar Clausens Vej i Viby.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Jonas Wrede Hansen

Foto: Jonas Wrede Hansen

Er et showroom

Selvom Doll House er blevet kaldt for et dukkebordel siden åbningen i går, så er den rette forklaring nok nærmere, at stedet er et showroom, hvor man kan få lov til at leje en dukke for at se, om man har lyst til at købe den. Det er nemlig en aarhusiansk forhandler af sexdukker, der står bag det nyåbnede sted i Viby. 

"Stedet er startet ved, at vi har den her hjemmeside love-doll.dk, hvor man kan købe dukker. Der var nogle derinde, der efterlyste, om man ikke kunne få lov at se dem først og måske lige prøve dukkerne, fordi de koster så mange penge. Det var derfor, der kom idéen til det her showroom, som så også kaldes et dukkebordel,” forklarer Rasmus Fink. 

Hos Doll House er seks sexdukker placereret i forskelligt indrettede rum, hvor hvert rum kan tilfredsstille diverse seksuelle lyster.

"Vi har opstillet en masse fantasi-verdener, så man kan hygge sig," fortsætter Rasmus Fink. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Jonas Wrede Hansen

Foto: Jonas Wrede Hansen

Det er ikke nyt

Da Lokalavisen Aarhus ringer til sexolog Jakob Olrik og fortæller ham om det noget særlige 'bordel' i Aarhus, er han ikke synderligt overrasket. 

"Det findes også andre steder rundt omkring i verden. Især i Japan er dukkebordellerne ret populære, men der findes også et i Barcelona, som jeg har været nede at besøge," fortæller han og fortsætter:

"Men det vil være en smule overraskende, hvis man kan finde et marked for det i Danmark. Det havde jeg ikke lige troet." 

Dog tror Jakob Olrik på, at man vil se sexdukkerne blive mere og mere populære i fremtiden. 

"Det er nok ikke fremtiden for alle, men det er en fremtid, der vil leve. Teknologien bliver mere og mere udviklet," fortæller han. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Jonas Wrede Hansen

Foto: Jonas Wrede Hansen

Det er ikke sex

Men selvom sexdukkerne med tiden måske vil blive mere og mere udbredt i Danmark, så slår sexolog Jakob Olrik fast, at sexdukkerne aldrig vil erstatte sex mellem to mennesker. 

"Det er mere onani, end det er sex. For at det skal være sex, skal der som minimum være to jeg'er, og sexdukkerne har ikke et jeg endnu. Man tillægger dukken noget, ligesom man tillægger porno noget, og det gør, at det kun er onani," fortæller han. 

Tilbage hos Doll House bliver der ikke tænkt så meget over, om det er sex eller onani. Her er Rasmus Fink mest bare tilfreds med udsmykningen af lokalerne og spændt på modtagelsen fra kunderne. Samtidig er han stadigvæk imponeret over, hvor virkelige dukker ser ud og føles. 

"De er lavet af silikone, og de er sat sammen, så de har helt naturlige led, som kan bøjes ligesom vores. De er ret virkelige," fortæller han. 

Man kan læse mere om bordellet på dets hjemmeside doll-house.dk 

 

Publiceret 01 March 2018 11:15

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.