Arkivfoto

Arkivfoto

Aarhus V får ikke fred fra politiet, før folk kører ordentligt

Vi bliver ved med at komme, indtil folk kører ordentligt, lyder meldingen fra Østjyllands Politi

Overhalede højre om og kørte galt for øjnene af politibil

Færdselskontrol i Aarhus V: 38 sigtelser på en aften

Kørte 156 km/t på Ringvejen

Trafikkontrol i vestbyen: Bilist kørte 196 km/t

Stor kontrol i Aarhus V: Bilist kørte 124 km/t på Viborgvej

Disse fem artikler i Lokalavisen er alle fra i år og skrevet på baggrund af færdselskontroller i det vestlige Aarhus.

Østjyllands Politi har i den grad skruet op for færdselsindsatsen i Aarhus V, der altså alene i årets to første måneder har været mål for en håndfuld målrettede kontrolaktioner:

”Vi har fået mange henvendelser fra folk i området, der føler sig utrygge, fordi der bliver kørt hensynsløst,” forklarer fungerende vicepolitiinspektør Heine Hansen, som er leder af Østjyllands Politis færdselsafdeling.

Politiet har ved årets fem færdselsindsatser i Aarhus V foretaget i alt 164 sigtelser af trafikanter, primært bilister, der har overtrådt Færdselsloven. Der er især mange sager om bilister, der kører for stærkt på Ringvejen og motorvejen, og der er også en del, der kører bil, selvom de ikke har et kørekort eller har fået det frakendt.

LÆS OGSÅ: Bilist kørte galt på flugt fra politiet

”Det er særligt unge mænd, der træder alt for hårdt på speederen og ignorerer reglerne. Vi håber, det har en præventiv effekt, at vi skriver bøder ud, uddeler klip og inddrager folks kørekort. Det begynder at hjælpe så småt, men vi bliver ved, indtil det er, som det skal være,” siger lederen af Østjyllands Politis færdselsafdeling.

”Dem, vi fratager kørekortet eller giver bøder, er ikke voldsomt glade i øjeblikket, men det er vores indtryk, at folk, der ringer og skriver til os, er glade for, at vi gør noget. Vi bliver generelt meget positivt modtaget af folk. Man ønsker ikke fartbøller uanset, hvor man bor. Det er også godt, at dem der kører ordentligt kan se, vi gør en indsats for, at vejene bliver mere sikre at færdes på.”

 

Publiceret 27 February 2018 05:30

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.