Aarhus Teater genopsætter publikumsucces og prisvinder

Erasmus Montanus kan atter opleves i landets to største byer i 2019

Anmelderros, publikummagnet og prisvinder.

Erasmus Montanus var 2017's helt store hit i den danske teaterverden og vandt da også en Reumert for årets teaterforestilling.

Det er præcis et år siden, at Aarhus Teater indledte kulturhovedstadsåret med Christian Lollikes gentænkning af Ludvig Holberg-klassikeren, og nu er man klar til en genopsætning.

I en pressemeddelelse oplyser Aarhus Teater, at forestillingen får repremiere på et københavnsk teater i januar 2019, hvorefter den spiller på Aarhus Teater fra 16. februar - 16. marts.

Billetsalget til opsætningen i Aarhus åbner allerede i dag, mandag, online klokken 9.

LÆS OGSÅ: Aarhus Teater har det bedste billetsalg i 13 år

Forestillingen spillede for totalt udsolgte huse i 2017 og vandt yderligere to Reumert-priser i form af årets mandlige hovedrolle til Andreas Jebo samt årets scenedesign.

Når Erasmus vender tilbage til scenen med Andreas Jebro i titelrollen, er det stort set samme cast som for et år siden. Dog vil Ole Thestrups rolle som Jeronimus blive spillet af Bjarne Henriksen efter Ole Thestrups bortgan, skriver teatret. 

Endvidere vil Lars Brygmann være på rollelisten som Per Degn i København, mens Jacob Madsen Kvols spiller rollen i Aarhus. Spilleperiode og eksakt spillested i København offentliggøres senere på foråret.

"Jeg er pavestolt over at kunne fortælle, at Aarhus Teater og Sort/Hvid i næste sæson genopsætter Erasmus Montanus. Vi har lagt rigtig mange kræfter i forestillingen, og jeg er meget glad for, at vores ambition om at udvikle scenekunsten og rokke ved teaterkonventionerne på fornemste vis gik hånd i hånd med publikums, anmeldernes og Reumert-komiteens fælles interesse for forestillingen. Jeg er også glad for, at det er lykkedes os at samle næsten hele holdet på scenen igen, dog desværre uden Ole Thestrup, der gik bort alt for tidligt. Endelig ser jeg genopsætningen som et fint eksempel på, hvordan Kulturhovedstadsåret nu får et efterliv efter 2017 og ikke mindst at vores nære samarbejde med Sort/Hvid for alvor bærer frugt - ikke blot i vores egen by, men også i hovedstaden," siger taterdirektør Trine Holm Thomsen.

dp

Publiceret 26 February 2018 07:18

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV