AGF's nye talentchef:

Konkurrenternes spillere henvender sig

Allan Frederiksen fortæller i podcast, at han ser meget positivt på fremtiden

AGF-fansene har i årevis sukket efter lokale talenter, der rigtig slår igennem på førsteholdet - og måske endda bliver solgt til udlandet for en klækkelig sum.

Dem har der sandt for dyden ikke været mange af - hvis nogen - de seneste år, men skal man tro AGF's talentchef, Allan Frederiksen, så er der grund til at glæde sig. 

Han startede i klubben 1. oktober og var forleden gæst i Lokalavisen Aarhus' AGF-podcast Talehuset.

LÆS OGSÅ: Nyt podcast-afsnit ude: Talehuset sætter fokus på talentudviklingen i AGF

Her var han sammen med U19-anfører Søren Bugge med i studiet for at tale om talentudviklingen i klubben.

"Jeg har haft en særdeles stejl læringskurve, men en god nattesøvn. Vi synes overordnet set, at det går ganske godt. Vi er ikke tilfredse, og det bliver vi nok sjældent, for vi sætter løbende nye og store mål," siger talentchefen.

Lægmand og almindelig fodboldobservatør vil nok mene, at AGF er milevidt bag konkurrerende klubber som Brøndby, FC Nordsjælland, FC Midtjylland og lignende, når det kommer til talentudvikling.

Det mener Allan Frederiksen dog ikke.

"Vi står stærkt, når man kigger på nogle af parametrene. Kigger man på u-landsholdsspillere, så ligger vi på otte-ti stykker i øjeblikket, og det er faktisk en tredjeplads i Danmark lige nu. Derudover laver vi gode resultater i ungdomsrækkerne," siger han med henvisning til sidste sæsons U17-mesterskab samt det faktum at U17 atter fører den bedste række, mens U19 er med blandt de øverste.

Og netop sidste sæsons U17-mesterskab har haft en effekt på talentmarkedet.

"Blandt andet på baggrund af det er der spillere fra konkurrerende klubber, der har henvendt sig i forhold til et eventuelt skifte. Vi er glade, når vi får sådan nogle henvendelser, for det fortæller os, at det, vi laver i dagligdagen, også rygtes uden for Aarhus. Det bekræfter os i, at vi gør det rigtige," siger Allan Frederiksen.

LÆS OGSÅ: NYHED: 'Talehuset - en AGF-podcast' er ude nu

Han fremhæver især årgangene 2000 og 2001, men vurderer, at der er kvalitet over hele linjen ned gennem u-holdene.

"Der kommer nogle rigtig fine årgange. Jeg ville ikke sige én gylden årgang, men mange flotte årgange. Vi har gang i noget meget spændende i AGF."

Han erkender dog, at klubben har ét stort problem i talentudviklingen.

"Vi kan og skal forbedre os på den sidste del af transitionen. Altså få flere spillere fra U-trup til Superligatrup. Det har vi et stort fokus på, og vi er i gang med at kigge på en strategi, som vi skal have udarbejdet hurtigst muligt."

Og tiden, hvor man lader en spiller som Viktor Fischer eller Mikkel Duelund gå for ingenting til konkurrenterne i Herning skulle gerne være slut, bedyrer Allan Frederiksen.

"Vi har desværre erfaringer, der gør, at vi er ekstra opmærksomme på at vi skal holde de dygtige spillere, vi har, tæt til kroppen. Jeg ved godt, at nogle af lytterne nok ikke er så interesserede i at høre mig sige det, men der er brug for tid og noget proces. Jeg synes, vi har et rigtig godt setup. Jeg tror, at det, vi trænger til lige nu, er et gennembrud for en spiller. Det giver en tro på, at det her kan lade sig gøre. Kigger man lige nu til Silkeborg, AaB eller Nordsjælland, så virker det, som om det trin fra ungdom til a-trup er lidt større i AGF end andre steder. Og vi arbejder godt og grundigt på at få gjort det trin lidt mindre."

Du kan hente Talehuset i iTunes og andre podcast-apps. Du kan også høre hele talentafsnittet herunder:

Publiceret 25 February 2018 10:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV