X Factor:

Testrup-par er klar til liveshows

Ægteparret Anne Mette og Tomas står i aften på scenen til liveshows i X Factor, og det har allerede nu været en kæmpe oplevelse at være med i programmet

Af
Af Martin Jørgensen

For et par måneder siden var de bare Anne Mette Risager Lund og Tomas Pødenphant Lund fra lille Testrup ved Mårslet.

Det er de i og for sig stadigvæk. Nu er forskellen bare, at mere end én million mennesker fredag efter fredag har fulgt med i Danmarks mest populære underholdningsprogram X Factor, hvor ægteparret, nu bedre kendt som Anne Mette og Tomas, er nået så langt, at de skal være med i de første liveshows, der bliver sendt på DR fredag 23. februar klokken 20.00.

LÆS OGSÅ: Poul fra Højbjerg gør comeback i X Factor

Lokalavisen Aarhus fangede det glade østjyske par, som trods generalprøver og tøjskift stadig har tid til latter og refleksion over den nye hverdag, de er en del af for tiden.

“Vi har folk til at klare alt det praktiske, og vi er pakket ind i hoved og røv. Det er lidt et andet serviceniveau, end vi er vant til,” siger 46-årige Tomas og bryder ud i grin.

Det er tydeligt at høre på de to, at de føler sig godt tilpas, og parret beskriver da også hele X Factor-oplevelsen som fantastisk, anderledes og sjov.

“Det er så fedt, at vi har klaret cuttet, og vi nu skal stå på scenen til liveshows og give den gas,” siger Anne Mette, der fremhæver hele det store X Factor-maskineri som noget, der har gjort stort indtryk på hende:

“Der er hundredevis af dygtige mennesker, som står for alle mulige detaljer. Vi føler os ydmyge og privilegerede, at vi har fået denne mulighed for at være med.”

Bælteskift og Blachman

Det er forskelligt fra dag til dag, hvordan parrets dagsplan ser ud. Da Lokalavisen Aarhus fangede de to sangglade østjyder var dagen gået med blandt andet,at prøve tøj, hvor også dommer Thomas Blachmann var inde over med sit besyv.

“Der er ingen detaljer, der er for små, og allerede for 14 dage siden blev der snakket om, hvad vi skulle have på til liveshows. I dag sagde Blachmann eksempelvis, at jeg ikke skal have bælte på, for det ser for businessagtigt ud,” siger en grinende Tomas, der dog understreger, at de begge er utroligt glade for at være deltager under den til tider kontroversielle dommer.

“Vi er helt vildt trygge ved ham, og vi har vænnet os til, at han bare siger tingene lige præcis, som han mener det. På den måde er man aldrig i tvivl om, hvad han synes. Derudover er han helt vildt begavet og morsom at være sammen med, og man kan bare mærke, hvor meget han brænder for det,” siger Tomas, hvorefter Anne Mette tager over og slår fast:

“Han er så omsorgsfuld. Ikke bare over for os, men også over for de unge, og det er ret fantastisk at være vidne til.”

 

Fra Testrup til København

Parret er flyttet til København, og i vinterferien havde de deres to børn på besøg. Men allerede i månederne inden X Factor startede, gik turen i flere omgange frem og tilbage over Storebælt, og det har været svært at holde på hemmeligheden om deres deltagen i showet, afslører de:

“Vi har glædet os rigtig meget til at dele det med hele verden, men det har erhvervsmæssigt været lidt besværligt, for der har været problemer med at lave aftaler ud i fremtiden,” siger Tomas, som sammen med Anne Mette driver et fælles e-lærings-firma, hvor Anne Mette er programmør, mens Tomas er konsulent.

Selvom der er stor forskel fra Testrup til København, så nyder ægteparret det midlertidige liv i hovedstaden, hvor de har fået deres egen lejlighed tæt på de øvrige unge deltagere, der bor sammen.

“Det er lidt ligesom at være på en kærestetur. Det er et dejligt sted. Vi tager ud og spiser, laver mad hjemme og går i vores egen lille boble,” siger Tomas, inden Anne Mette tager over og tilføjer:

“Men der er en grund til, at vi bor, hvor vi bor. Jeg kan mærke, at det ind i mellem kan være svært at have mig selv helt med. Privat bor vi i lille Testrup med vores lille firma, og vi er gået fra at have en hverdag med os to og børnene til det, vi er i nu. Det er en stor omvæltning.”

Parret er dog klar over, at det kun er midlertidigt, og at det lige pludselig kan være slut. Og lige netop derfor ser de så positivt på hele oplevelsen.

LÆS OGSÅ: Risskov-drenge varmer op for X Factor-duo

“Vi ved ikke, hvornår det stopper, men vi nyder det bare, mens det varer. Men vi håber selvfølgelig, at vi også går videre fra fredagens program,” siger Tomas, der godt er klar over, at de ikke er ligesom alle de andre deltagere.

“Der er ikke nogen, der kigger skævt til os. Vi plejer at sige, at der er de gamle (25+ red.), og så er der os. For nylig lavede vi aftensmad til alle de unge, blandt andet Vita, Sol og vores egne unger, mens de sad og så Disney Sjov. Så følte vi os hjemme igen,” fortæller Tomas og bryder endnu engang ud i grin i fællesskab med Anne Mette, der slår fast, at de ser frem til at optræde foran hele Danmark:

“Det er en helt vildt fed sang, som vi glæder os rigtig meget til at synge. Vi kunne godt mærke lidt sitren i maven til nogle af de prøver, vi har haft, men det skal nok blive rigtig godt. Og vi håber, at vi også er med næste fredag igen.”

Publiceret 23 February 2018 17:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV