Arrangør:

DM vender tilbage de næste par år

Michael Locht, der er med i styregruppen omkring DM i badminton i Aarhus, fortæller, at turneringen vender tilbage

Af
Af Martin Jørgensen

Knap er danmarksmesterskabet i Aarhus afsluttet, før arrangøren meddeler, at turneringen vender tilbage i de næste par år. DM har været afholdt i Aarhus i de sidste tre år, men det bliver absolut ikke sidste gang.

“Det har været en rigtig fin turnering igen i år, og vi kommer også til at afholde DM de næste par år. I år har vi udviklet os meget, men der vil altid være plads til forbedring. Men i forhold til for tre år siden, har vi rykket os rigtig meget,” fortæller Michael Locht, der er med i styregruppen omkring DM i badminton i Aarhus.

“Vi er blevet meget mere rutinerede i forhold til at afholde turneringer som disse, og det er fantastisk, at vi tre store badmintonklubber i Aarhus kan arbejde sammen om et arrangement som dette - ligesom vi gør med Aarhus-vejen,” siger Michael Locht og hentyder til det projekt, der er sat i værk for, at alle Aarhus-klubber samarbejder om at udvikle de badmintontalenter, der er i lokalområdet.

Fokus på Aarhus

Det er ikke tilfældigt, at klubberne tre år i streg har lagt billet ind på at få DM til byen.

“Vi vil gerne være med til at skabe opmærksomhed omkring, hvad der sker med badminton i Aarhus. Der er et stort potentiale, og selvom mange spillere flytter til København på grund af træningen i Brøndby, så er det vigtigt, at vi stadig kan præsentere nogle af dem, som klubberne har været med til at udvikle.”

LÆS OGSÅ: Antonsen genvinder DM-guld

Og dem er der efterhånden et par stykker af. I år er der rekordmange Aarhus-spillere i finalerne med hele tre ud af fem finaler, og det glæder Michael Locht.

Flot opbakning

Selvom flere af tilskuerpladserne står tomme i Ceres Park & Arena, så har antallet af solgte billetter været det samme som de forgangne år.

“Vi var ret bekymrede inden turneringen startede, fordi det ligger tæt op ad vinterferien, men det har vist sig, at der er kommet lige så mange, som vi havde budgetteret med, og det er vi fint tilfredse med.”

LÆS OGSÅ: Højbjerg-spiller snupper DM-guld uden kamp

Der har i år været flere afbud fra store profiler som Viktor Axelsen, og det ærgrer folkene bag DM. “Vi er ærgerlige over, at et topnavn som Viktor Axelsen er blevet skadet inden turneringen. Det betyder noget at have en verdensmester med, men det er mere synd for ham, hvis skaden ødelægger hans planer for de kommende turneringer,” siger Michael Locht, der understreger, at et DM som dette er vigtigt, fordi det er med til at sætte fokus på badminton i Midt- og Østjylland. 

Danmarksmestre 2018:

Herresingle: Anders Antonsen (Aarhus)
Damesingle: Mette Poulsen (Skovshoved)
Herredouble: Anders Skaarup Rasmussen (Højbjerg) og Kim Astrup Damedouble: Sara Thygesen og Maiken Fruergaard (Skovshoved/Solrød Strand)
Mixeddouble: Niclas Nøhr og Sara Thygesen (Solrød Strand/Skovshoved)

Publiceret 15 February 2018 10:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV