Sangene kommer helt naturligt til MGP-Mille

11-årige Mille Liendgaard får opfyldt sin drøm, når hun lørdag for første gang skal deltage i Børnenes MGP

Af
Jonas Wrede Hansen

På lørdag sker det. Som sang nummer fire træder Mille Liendgaard op på den store scene ved Børnenes MGP. En drøm, der i fjerde forsøg går i opfyldelse for den kreative 11-årige pige, der elsker at skrive sange og synge dem foran familie og venner hjemme i huset i Risskov. På lørdag tager hun skridtet videre for at optræde foran hele Danmark, når årets bedste børnesang skal kåres ved det årlige show, der sendes direkte på DR1.

LÆS OGSÅ: Se den vilde renovering af parcelhus i Brabrand

“Jeg er virkelig glad, og jeg glæder mig rigtig meget, men jeg tror ikke, at det helt er gået op for mig endnu. Det gør det nok først på dagen,” lyder det en smule spændt fra Mille Liendgaard, da hun inviterer Lokalavisen indenfor hjemme i Risskov.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Musikken er en trofast ven

Det er ikke fordi, det ligefrem emmer af musik i huset, hvor Mille Liendgaard bor sammen med sin mor, far og søskende. Moren Hanne er da heller ikke bleg for at sige, at musik ikke fylder særlig meget i huset.

”Jeg synes nok mest bare, at det er larm,” smågriner hun.

LÆS OGSÅ: Stort galleri: Så glad var Prins Henrik for Aarhus

Men hos 11-årige Mille Liendgaard er musik en ven i hverdagen, som hjælper hende med at komme ud med hendes tanker. Hun skriver sange ligeså naturligt, som årstiderne skifter. På hendes værelse er et klaver placeret ved siden af en mindre bogreol, imens guitarer hænger på den ene væg og hendes trofaste ukulele ligger klar på sengen.

Det er her, Mille Liendgaard skynder sig ind, når hun har fået inspiration til en sang.

”Det sket ofte. For eksempel når jeg er på vej hjem fra skole, kan jeg pludselig få en idé til en ny sang. Jeg husker ret dårligt, så jeg har altid min iPhone på mig, så jeg kan optage sangen med det samme,” fortæller Mille Liendgaard, der fandt på sin første sang, da hun blot var seks år gammel.

11-årige Mille Liendgaard deltager i årets MGP som den eneste østjyde. På scenen har hun selskab af sin søster, kusine og en veninde. Pressefoto: DR

11-årige Mille Liendgaard deltager i årets MGP som den eneste østjyde. På scenen har hun selskab af sin søster, kusine og en veninde. Pressefoto: DR

Man skal leve i nuet

“Mille kan pludseligt komme på en sang. I julen var der en dag, hvor vi næsten ikke så hende, og så kom hun ud fra sit værelse og havde skrevet den sødeste sang,” fortæller Hanne Liendgaard om sin datter.

Den spirende musiker tror, at hun i alt har skrevet 12-13 hele sange. I sommer kom hun på sangen 'Til næste år', som er den, hun deltager med ved MGP.

“Den handler om, at alting går så hurtigt, og at man glemmer at leve i nuet,” forklarer Mille Liendgaard, der selv synes, at årstiderne ofte skifter hurtigere, end man selv kan nå at følge med.

Forår bliver til sommer, og man glemmer ofte at nyde de mange øjeblikke, der opstår indimellem, mener Risskov-pigen, som på lørdag vil stå på scenen og synge om det.

“Jeg har ikke rigtigt et mål om at vinde. Jeg er bare glad for at være med. Det er rigtig stort, og så håber jeg, at jeg kommer videre til finalen,” fortæller en eftertænksom Mille Liendgaard, som lyder til, at hun i hvert fald vil huske at lade sig selv nyde øjeblikket, hvor hun får en stor drøm opfyldt.

“Det bliver sjovt at optræde foran så mange mennesker. Det har jeg nemlig ikke prøvet før,” fortsætter hun.

På scenen har Mille Liendgaard selskab af sin søster, kusine og en veninde.

Børnenes MGP sendes direkte på DR1 og DR Ultra fra klokken 20 på lørdag.

Publiceret 15 February 2018 15:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV