Prins Henrik er død

Efter flere ugers indlæggelse er prins Henrik sovet ind på Fredensborg Slot, hvor prinsens blev overført til tirsdag for at tilbringe sin sidste tid. Prins Henrik blev 83 år gammel

Prins Henrik er tirsdag 13. februar 2018 klokken 23.18 sovet stille ind på Fredensborg Slot med kongefamilien omkring sig. 

Kongehuset oplyser, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik ved sin død var omgivet af dronningen og deres to sønner, Kronprins Frederik og Prins Joachim.

Prins Henrik blev tirsdag formiddag overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor Prinsen ifølge Kongehuset ønskede at opholde sig i sin sidste tid.

Klik her: Stort galleri med de bedste billeder af prinsens besøg i Aarhus gennem årene

28. januar blev Prins Henrik hastet hjem i privatfly fra et rekreationsophold i Egypten og indlagt på Rigshospitalet.

I begyndelsen af februar flyttede Dronning Margrethe sin residens til Fredensborg Slot for at være klar til at tage imod Prins Henrik efter indlæggelsen. Samtidig blev det oplyst, at Prins Henrik var blevet overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for en lungeinfektion efter at lægerne havde opdaget en godartet tumor i hans venstre lunge.

I fredags - 9. februar - meddelte Kongehuset, at Prinsens tilstand var alvorligt forværret, og Kronprins Frederik blev straks kaldt hjem fra vinter OL i Sydkorea.

Skulpturen Sirene er lavet af Prins Henrik og blev indviet på havnen i Aarhus i efteråret 2017.
Foto: Ritzau Scanpix/Ernst Van Norde

Skulpturen Sirene er lavet af Prins Henrik og blev indviet på havnen i Aarhus i efteråret 2017. Foto: Ritzau Scanpix/Ernst Van Norde

Nød Aarhus

Prins Henrik har været meget i Aarhus gennem sit liv, og han nød at holde ferie i verdens mindste storby. Især i forbindelse med sommeren og julen har prinsen sammen med dronningen været på Marselisborg Slot for at holde ferie.

Blandt andet holdt han påske på det aarhusianske slot så sent som sidste år, ligesom også julen blev fejret sammen med dronning Margrethe i 2017 i Aarhus. 

Prins Henrik var elsket af mange, men blev også udsat for hård kritik i medierne gennem årene. Blandt andet var der stor forargelse, da han meddelte, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af dronningen. 

LÆS OGSÅ: Regentparret holder jul på Marselisborg Slot uden familien

Når han var i Aarhus, nød han ofte freden, og i en lang årrække besøgte han blandt andet en lille, antik boghandel tæt på Harald Jensens Plads - den eksisterer dog ikke mere. Her nød han at sidde i baglokalet og læse bøger og nyde freden og roen.

LÆS OGSÅ: Skulptur lavet af Prins Henrik indvies i Aarhus

Prins Henrik var kendt som en dygtig kunstner og har lavet skulpturen 'Sirene', der i efteråret 2017 blev indviet på Honnørkajen i Aarhus. Hans kunstneriske evner kom tydeligt til udtryk, da han sammen med dronningen udstillede værker på Aros tilbage i 2013. Udstillingen gik under navnet Pas de Deux Royal, og omfattede cirka 150 værker, som begejstrede publikum. 

Prins Henrik blev 83 år. Han var født i Frankrig 11. juni 1934.

 

Publiceret 14 February 2018 05:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV