Politikere lover øget Sabro-fokus

Både Venstre og Enhedslisten vil arbejde for at få trafikproblemerne i Sabro på byrådets dagsorden

Af
Louise Nyvang Burmeister

To medlemmer af Teknisk Udvalg lover nu at sætte fokus på trafiksituationen i Sabro. Fra både Enhedslisten og Venstre lyder det, at 12 år er for lang tid at vente.

Formand for Teknik Udvalg Keld Hvalsø (EL), der netop er genvalgt til byrådet, sad faktisk i byrådet tilbage i 2006, da lokalplan 731 blev behandlet, og man lovede, at en vejløsning skulle findes.

“Jeg kan ikke huske detaljerne i den her sag. Men det er klart, at vi skal gennemføre det, vi vedtager. Nu ved jeg ikke præcist, hvad der er gået galt i den her sag. Men noget tyder på, at vi, altså kommunen, har lovet noget, vi ikke har holdt,” siger Keld Hvalsø.

Han vil nu sætte sig ind i sagens detaljer.

“Det vil jeg gerne dykke nærmere ned i,” siger han.

Også Venstres medlem af Teknisk Udvalg sætter Sabro-borgerne på dagsordenen. Heidi Bank mener, at byrådet skal prioritere at få et lyskryds og svingbane til krydset Sabrovej/Viborgvej.

“Det er mange år, hvor de føler, at de ikke bliver hørt. Vi i Venstre kommer til at presse på for at få det med. Flertallet vil måske noget andet, men vi må jo mosle på,” lyder det fra Venstrekvinden, der i november blev valgt til byrådet for første gang.

Hun kritiserer, at kommunen med den nye Mobilitetsplan for eksempel planlægger at ville bruge 25 millioner kroner på at renovere Vesterbro Torv.

“Det er fornuftigt at sikre fodgængere og cyklister. Men vi vil hellere bruge den store del af de penge ude i forstæderne og landsbyerne. Hverdagen skal fungere for alle aarhusianere,” siger Heidi Bank.

Hun mener, der har været en tendens til at prioritere efter, hvor der bor flest.

“Så er det jo altid yderområderne, der taber. Men dem skal vi altså huske også at tænke med. Det er en stor kvalitet ved vores by, at vi kan bo forskellige steder, alt efter hvor vi er i vores liv, og hvad vi prioriterer højest,” mener Heidi Bank.

Hun fornemmer dog, at der er et skifte på vej.

“Jeg synes, der er ved at komme mere fokus på yderområderne. Generelt vil vi i hvert fald gerne løfte landsbyområderne og forstæderne,” siger Heidi Bank.

Publiceret 14 February 2018 10:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV