Byggeri på Gasa-grunden fik et ’go’

26 sekunder tog det for byrådet at vedtage ny lokalplan for Gasa-grunden i Tilst

Af
Louise Nyvang Burmeister

Kun Ango Winther (S) tog ordet, da byrådet onsdag behandlede sagen om ny lokalplan til Tilst, der vil tillade byggeri af omkring 600 boliger.

“Vi er glade for, at det er blevet præciseret, hvordan det ligger med kravet til den nye adgangsvej til området. Dermed kan vi støtte forslaget,” sagde Ango Winther.

LÆS OGSÅ: Boliger på Gasa-grunden: Tilst-borgere frygter 16 meters-byggeri

Og så kunne borgmesteren efter blot 26 sekunder konstatere, at forslaget var ensstemmigt vedtaget i byrådet.

Lokalplanen havde været til behandling i Teknisk Udvalg, hvor der blandt andet havde været foretræde fra talsmanden for en større beboergruppe i Tilst, der er store modstandere af det kommende boligbyggeri.

Hovedanken består i, at byggeplanerne ikke harmonerer med den nuværende udformning af området, der hovedsageligt består af parcelhuse. Nu kan man se frem til et 16 meters højt byggeri midt på den gamle Gasa-grund.

Og så forstår de lokale borgere heller ikke, hvordan trafiksituationen skal løses. når så mange nye beboere kommer til området.

En ny vej, som bygherren betaler, skal forbinde Blomstervej med Bredskiftevej, men viser det sig, at sådan en udvidelse kræver en vvm-redegørelse, så kan der gå to år, før vejetableringen overhovedet går i gang.

Med udvalgsbehandlingen blev det tilføjet i lokalplanen, at “vejen etableres så hurtigt som muligt”.

Hvorvidt en vvm-redegørelse er nødvendig, forventer magistraten for Teknik og Miljø at have svar på i begyndelsen af maj.

Publiceret 14 February 2018 08:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV