Anders Antonsen vandt for andet år i træk det danske mesterskab i badminton. Foto: Scanpix Ritzau/Bo Amstrup

Anders Antonsen vandt for andet år i træk det danske mesterskab i badminton. Foto: Scanpix Ritzau/Bo Amstrup

Anders Antonsen genvinder DM-guldet

20-årige Anders Antonsen fra Aarhus Badmintonklub slog Hans-Kristian Vittinghus overbevisende i to sæt

Af
Af Martin Jørgensen

Den største kamp til årets DM var uden tvivl DM-finalen, hvor den unge Antonsen trak sig sejrrigt fra opgøret i to sæt 21-10 og 21-17. Det var da også en lykkelig Anders Antonsen, der efter kampen kunne få overrakt sin guldmedalje og lade sig hylde.

"Det var mit mål, at pokalen skulle hjem at stå hos mig igen. Det er selvfølgelig helt vildt lækkert, at det så sker, og så synes jeg faktisk, at jeg spillede en rigtig god kamp," sagde en tydeligt stolt Anders Antonsen efter kampen.

Kort om kampen

Den unge aarhusianer kom bragende fra start og bragte sig foran 5-0 mod den stærke profil Hans-Kristian Vittinghus, men herefter fik den 32-årige spiller fra Solrød Strand et par point, inden Anders Antonsen på ny trak fra sin modstander og kom foran 11-2.

Det fremragende badmintonspil fortsatte for unge Antonsen, mens Vittinghus på den anden side af nettet lavede utallige uprovokerede fejl. Det betød også, at hjemmebanefavoritten kunne vinde første sæt efter at have spillet nærmest fejlfrit. Og tilråbene fra flere unge fans fortsatte. 

"Let's go Anders - Let's go!"

Også i starten af andet sæt forsatte Anders Antonsen det fine, tålmodige spil, der virkede til at frustrere den ellers så rutinerede Vittinghus, men bedre blev det dog efterhånden som sættet skred frem, hvor det blev et mere lige sæt. Halvejs inde i sættet var stillingen 11-10 i Vittinghus' favør. 

Herefter begyndte spillet at køre bedre og bedre for Aarhus-spilleren. I takt med, at Anders Antonsen hævede sit niveau, løftede stemningen i Ceres Park & Arena sig gevaldigt. Og da han fik set- og matchbold i andet sæt, var det med hele Aarhus i ryggen. 

Taktfaste klapsalver lød højt og rungende i hallen og sidste bold var ligesom resten af kampen - en overbevise præstation af Aarhus' badmintonstjerne nummer ét

Publiceret 10 February 2018 15:00

SENESTE TV