Madanmeldelse:

Velkommen til en planet, hvor pitaen er specialet

Af
Af Sofie Duedahl Lauridsen

Aarhus Update

Pitaen er et populært måltid. Når en pita laves, som ved Pita Planet, så kan vi godt forstå pita'ens berettigelse! Der langes cirka 500 pitaer over disken på en normal dag ved Pita Planet.

Fyld der stimulerer smagsløgene - yummi!

Pita Planet rocker for vildt! Konceptet er gennemført. Alt er hjemmelavet. Pitabrødet bliver lavet på stedet. Et grovere alternativ til det helt hvide klassiske pitabrød, som vi ellers kender. Det nybagte dampende pitabrød er et kæmpe plus for smagsoplevelsen.

LÆS OGSÅ: De er kendt for Aarhus' bedste shawarma - nu går de all in på pita

Sprødt udenpå, lunt og svampet indvendig. Det er lækkert med ingredienser som rødkål, kikærter og coleslaw, der ikke traditionelt kommer i en pita. Generelt er dressingen godt fordelt i alle pitaerne. Ikke kun i toppen eller i bunden. Det gør meget for smagsoplevelsen.

Pitaen er frisklavet og lækker. Foto: Aarhus Update

Pitaen er frisklavet og lækker. Foto: Aarhus Update

En (pita) for alle - alle (pitaer) for én

Der er et pænt udvalg ved Pita Planet. Alle kan være med. Hvad enten du er vegetar eller ej. Lidt for enhver smag.

En varm anbefaling til pita med falafel, der bliver vores favorit. Måske også bare fordi, vi er totalt falafel-fans. Vi er vilde med tanken om, at vi spiser vegetarisk, når vi får falafel. Og alligevel savner vi ikke kød. Men, en falafel er ikke bare en falafel. Puha, hvor er vi blevet skuffede op til flere gange. Heldigvis, får vi en super god falafel-oplevelse ved Pita Planet. Falaflen er tilpas krydret, saftig og med et let bid. God sprød. På trods af en ellers propfyldt pita, med mange andre ingredienser, er smagen af falafel dejligt gennemtrængende.

LÆS OGSÅ: Ny pita-restaurant er åbnet i Nørregade

Pitaen med grillet kylling er det sikre valg for dig, der ikke søger en sindsoprivende madoplevelse. Du får præcist, hvad du forventer. Vi synes faktisk, det er en lidt kedelig oplevelse, sammenlignet med det øvrige udvalg ved Pita Planet. Smagen af kylling forsvinder næsten væk i alt det andet fyld, der er i pitaen.

Pita med grillet lam er en god oplevelse. Mest af alt, fordi vi ikke er vant til at spise lam til hverdag. Normalt forbinder vi lam med et spise, vi får til påske. Lammekødet er mørt. Og til alle Jer, der frygter smagen af uld, vil vi gerne bekræfte, at denne ikke eksisterer ved Pita Planets lam. Vi får anbefalet chili-dressing hertil. Det spicer pitaen dejligt - der er godt krudt i den chili!

Pita med grillet oksefilet ligger lige ét niveau højere på kvalitets-skalaen, sammenlignet med falafel og kylling. Ikke helt så snasket. Den grillede oksefillet er overraskende god, taget prisen i betragtning (60 kroner). Mørt. Saftigt. Smagen af grill kommer til sin ret, og dominerer heldigvis de mange smagsindtryk fra fyldet.

Pita med falafel. Foto: Aarhus Update

Pita med falafel. Foto: Aarhus Update

Er det tilladt at brokke sig over en overfyldt pita? Svaret er nej...

Det eneste minus var, at pitaen var overfyldt. Det gjorde den svær at spise håndholdt. Vi vil på ingen måde anbefale Pita Planet til en første date. Pitaen kunne umuligt spises på en charmerende måde. Heldigvis er vi ikke på Street Food for at imponerer omgivelserne, men for at blive mætte - og det bliver vi bestemte med en pita fra Pita Planet. Vi spørger os selv, om det overhovedet er tilladt at brokke sig over en overfyldt pita? Vi bliver hurtigt enige om, at det ville være dumt. Vi har virkeligt bare fået meget for pengene. Og det kan jyder som os godt lide!

Pita med oksekød. Foto: Aarhus Update

Pita med oksekød. Foto: Aarhus Update

Dommen

Vi synes, at vi får rigtigt meget for pengene ved Pita Planet. Alle pitaerne ligger mellem 50 kroner - 60 kroner. Det er faktisk i den billige ende, hvis vi sammenligner med det generelle prisleje for et måltid på Street Food. Vi er dog fuldt ud mætte efter blot én pita fra Pita Planet. Vi vil derfor mene, at din sult skal være stor (eller du skal være ekstrem glad for fries), hvis du går all-in, og tager en menu ved Pita Planet. Sidst skal der lyde en stor ros til personalet for den kække og behagelige betjening, selvom der næsten altid er lang kø ved Pita Planet. Det betyder noget, at der langes ligeså mange smil over disken som pitaer.

Pita med lam. Foto: Aarhus Update

Pita med lam. Foto: Aarhus Update

Pita med kylling. Foto: Aarhus Update

Pita med kylling. Foto: Aarhus Update

Pita

Pita Planet
Ny Banegårdsgade 46 - 8000 Aarhus

Publiceret 09 February 2018 12:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV