Efter brandalarm:

Molslinjen aflyser afgange, men ekstrafærge er på vej

Otte fredagssejladser er aflyst efter problemer torsdag eftermiddag

Kan man sin katastrofehistorie, så skaber ordene 'brand' og 'færge' nogle uhyggelige associationer.

Heldigvis var hverken de 460 passagerer eller 15 besætningsmedlemmer på noget tidspunkt i fare, da brandalarmen torsdag eftermiddag gik på Molslinjens færge Express 2, der var på vej fra Aarhus til Odden.

Alarmen gik, da en motor overophedede og skabte røg, men motorrummet blev forseglet, og færgen var i stand til at returnere til Aarhus klokken 17.

Molslinjen kender endnu ikke årsagen til problemerne eller omfanget af skaderne. 

"Det er jo en kæmpestor motor, så det er lidt svært at vurdere, hvor slemt det er. Det er store dele og store kræfter, der er på spil i sådan en motor, så der skal nok laves nogle omfattende reparationer," siger kommunikationschef Jesper Maack.

LÆS OGSÅ: Færge i brand udfor Aarhus

Han fortæller, at den beskadigede færge under ingen omstændigheder kommer i drift fredag, hvorfor man har måttet aflyse otte afgange - fire fra Aarhus og fire fra Odden.

"Motorskader er, hvad det er, men det er rigtig mange mennesker, som får spoleret deres planer, og det er selvfølgelig rigtig irriterende og det, vi er mest kede af."

Heldigvis kan færgen Express 3 tage over lørdag, da den netop har gennemgået en slags service for færger og kan dokke ud fra Frederikshavn.

"Express 1 klarer resten i dag, og så skynder Express 3 sig hjem, så vi er ovenpå igen lørdag," siger Jesper Maack.

Da brandalarmen gik i gang midt ude i Kattegat, skabte den meget naturligt en del utryghed blandt passagererne.

LÆS OGSÅ: Molslinjen er sejlet på grund

Der opstod dog aldrig panik, og ifølge Jesper Maack var der masser af ros til besætningens håndtering af situationen efterfølgende.

"Sådan noget her er simpelthen så irriterende og træls for alle, men lige præcis sikkerhedsdelen var en enormt positiv oplevelse. En masse mennesker, der skulle til Odden, blev returneret til Aarhus, og det skabte jo en masse bøvl og irritation, men alle de kunder, vi talte med i går aftes, var fuld af ros til besætningen, som håndterede det hele professionelt. Alle sikkerhedssystemer fungerede fuldstændig upåklageligt, og det er positivt. Al den træning, som besætningen har fået, klappede, og det var fedt at møde kunder, som havde overskud til ros," siger han.

Færgens passagerer blev tilbudt at få deres penge retur eller tage den næste færge. Og gående passagerer fik enten en taxa til Odden eller en hotelovernatning og et måltid i Aarhus.

Aflyste afgange fredag markeret med rød

Aflyste afgange fredag markeret med rød

Aflyste afgange fredag markeret med rød

Aflyste afgange fredag markeret med rød

Publiceret 09 February 2018 08:15

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV