Duo puster nyt liv i gammel Risskov-cykelhandel

Secondlux.dk og Risskov Yoga er åbnet på Dybbølvej i Risskov

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Lokale beboere i nordbyen kan givetvis stadig huske, da der lå en cykelhandel på Dybbølvej 15b i Risskov. For fem år siden forlod den sidste cykelhandler adressen, hvor der gennem cirka 50 år huserede forskellige cykelhandlere gennem tiden.

LÆS OGSÅ: Danmarks mest kendte direktør bor i Elev

Efter nogle år med forskellige håndværkerfirmaer, har lokalerne nu fundet en ny form og indeholder tøjsalg og yoga.

“Det har taget fire måneder at istandsætte lokalerne, og det har vi selv gjort. Det har forandret sig meget, og så opstår der idéer undervejs, så huset her har fået nyt liv. Der er med andre ord kommet nyt liv i den gamle cykelhandel,” fortæller Lene Lykten, som har boet i nordbyen i mange år og sågar fået lappet sin cykel af flere af de cykelhandlere, der har været på adressen.

Hun har åbnet firmaet Secondlux med secondhand mærkevaretøj, hvor bæredygtighed og kvalitet er i højsædet.

“Baggrunden for, at jeg synes, det er interessant, er genanvendelsestankegangen, hvor man tænker over, hvad man køber. Og i højere grad genbruger i stedet for at købe nyt hele tiden. Jeg tager også tøj i kommission. Det vil sige, at hvis man har noget tøj hjemme i sit klædeskab som man ikke bruger mere eller som er et fejlkøb, kan man komme herned. Og så sælger jeg det for vedkommende,” forklarer Lene Lykten, som har fået selskab af Risskov Yoga ved Dea Christensen.

LÆS OGSÅ: Rema 1000 rykker ind i Veri Center

“Det var helt oplagt at lave en sal inde ved siden af, som jeg umiddelbart ikke selv fik brug for, og her kom Dea ind i billedet via fælles bekendte:

Kortere køretur

“Det har været lidt tilfældigt, men mega godt. Jeg har tidligere haft yogastudie i Hammel, men jeg bor i Studstrup, så der har været pænt langt at køre. Så det her er dejligt tæt på nu,” fortæller Dea Christensen, der har dyrket yoga, siden hun var fem, fordi hendes mor er yogalærer.

For fem år siden valgte hun selv at uddanne sig indenfor faget.

Forskellige målgrupper

“Vi håber, at vi kan trække to forskellige målgrupper ind i huset, og at de kan inspirere hinanden,” siger Lene Lykten og peger på, at der på sigt vil blive arrangeret kvindeaftner på udvalgte torsdage, hvor der kommer andre ind og sælger smykker og andet.

Nu er lokalerne altså renoveret, og der kommer nyt liv i dem i form af Secondlux og Risskov Yoga, og den gamle cykelhandler har været forbi.

“Han har været hernede for at se, hvad vi har gjort ved lokalerne, og det var rigtig hyggeligt. Han bor lige rundt om hjørnet og følger med, ” siger Dea Christensen med et efterfølgende smil.

Publiceret 08 February 2018 10:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV