Radikale blæser til kønskamp:

Slut med rådmænd og formænd

DF-rådmand kalder forslag for banalt og feministisk pladder

Står det til Radikale Venstre i Aarhus så skal de kommunale politikeres stillingsbetegnelser igennem den kønspolitiske kværn og opdateres.

Partiets to byrådsmedlemmer rådmand Rabih Azad-Ahmad og nyvalgte Eva Borchorst Mejnertz mener nemlig, at det skal være slut med automatisk at betegne politikere med en fremtrædende post i kommunen for enten rådmænd eller formænd.

I stedet skal en kvindelig rådmand kaldes for en rådkvinde, mens formænd for udvalg skal kaldes forpersoner.

"Det kan betyde, at piger tænker, man ikke kan være med til at bestemme noget. Det kan blive internaliseret, og det synes jeg ikke er hensigtsmæssigt. Det her forslag er lille nøk, som måske kan have ret stor betydning," siger Eva Borchorst Mejnertz til TV2 ØSTJYLLAND.

LÆS OGSÅ: Kun hvert tredje byrådsmedlem er kvinde

Ifølge partiets beslutningsforslag, der behandles på onsdag aftens byrådsmøde, skal intet være de folkevalgte påtvunget, men kvinder skal ikke tvinges til at bære betegnelsen formand eller rådmand. Og transkønnede skal ligeledes have mulighed for at vælge den ønskede betegnelse.

Forslaget møder allerede før behandlingen i byrådet hård modstand fra én kant.

Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, mener, de radikale er blevet radigale.

"Jeg synes, det er noget banalt pladder. Det er sådan noget feministisk pladder, som jeg slet ikke kan følge og er langt ud over, hvad jeg synes er vigtigt her i livet," udtaler hun til TV2 Østjylland og siger, at vi heller ikke kalder en kvindelig statsminister for en 'statsministerinde'.

Du kan læse hele beslutningsforslaget fra Radikale Venstre her.

 

Publiceret 07 February 2018 11:53

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV