Korpset-deltager lod sig bortføre

Tre gutter fra Aarhus er med i Korpset, der bliver sendt på TV2. Den ene af dem røg dog ud i første afsnit

Ingen søvn, blodvabler på fødderne, ingen mad, fysiske udfoldelser og mentalt pres. Det er nogle voldsomme ting, aspiranterne i Korpset på TV2 bliver udsat for.

Tre af dem, der helt frivilligt har stillet op til udfordringen, er fra Aarhus, og netop udfordringen er nøgleordet til, at Jens Hagbard Børsting Nielsen, Michael Gabelgaard Schjøtt og Aske Rask meldte sig til.

LÆS OGSÅ: Jens fra Korpset: "Det værste var at blive smidt hjem"

“Jeg arbejder med frygt og stress i dagligdagen, så jeg ville teste mig selv og se, hvad jeg egentlig kunne. Det handler om at lære at slappe af under pres. Samtidig har jeg altid interesseret mig for elitetilgangen til militæret,” siger 33-årige Aske Rask, der er personlig træner med speciale i stress.

Han havde forberedt sig godt til programmet ved blandt andet at gå mange kilometer med tung vægt, gå i vand, svømme i havet og ja, så lod han sig også bortføre af en ven, hvor han blev udsat for tortur og alle mulige andre ekstreme forhold.

Forsatte med træningen

26-årige Michael, der i Korpset er aspirant nummer 3, dyrker i forvejen meget sport. Han er personlig træner og er en af Danmarks bedste OCR-atleter (forhindringsløbere).

“Det har været en virkelig fed oplevelse at være med i Korpset, hvor jeg fik flyttet nogle grænser. Jeg har fundet ud af, hvad min krop kan, og jeg har opdaget, at man kan presse sig selv meget mere, end man tror. Når hjernen siger fra, har kroppen slet ikke fået nok,” siger Michael, der egentlig bare fortsatte med sin normale træning og gik lidt med rygsæk for at forberede sig.

LÆS OGSÅ: Thomas Rathsack: Jægersoldater er ikke supermænd

Jens derimod, der røg ud i første afsnit i onsdags, var ikke i særlig god form, så han løb en del, inden optagelserne gik i gang i september.

“Jeg har altid dyrket meget sport. Jeg er tidligere dansk mester i judo og jysk mester i boksning. Samtidig har jeg altid interesseret mig meget for uddannelsen til elitesoldat. Og det, der er irriterer mig mest, er, at jeg ikke selv fik lov at trække mig, men blev smidt ud. Det har faktisk gået mig på lang tid efter, jeg kom hjem, og det var lige før, at jeg havde lyst til at melde mig til den rigtige optagelse til Jægerkorpset,” siger 22-årige Jens.

For Aske har det handlet om bare at gøre, som der blev sagt.

“Det var vigtigt at give slip på alle tanker og så bare handle. Det var alligevel ikke muligt at gøre noget ved det, hvis der var noget, vi synes var uretfærdigt, så det var bare at gøre, hvad vi fik besked på,” siger Aske.

Intet er opstillet eller optaget om. Alt er filmet i første skud, undtagen enkelte klip med instruktørerne, fortæller de tre Aarhus-drenge. Foto: TV2

Intet er opstillet eller optaget om. Alt er filmet i første skud, undtagen enkelte klip med instruktørerne, fortæller de tre Aarhus-drenge. Foto: TV2

Kammeratskab på tværs

Udover den fede oplevelse de tre Aarhus-fyre har fået, så har det også givet nye venskaber og et firma.

“Jeg har faktisk lige fået et CVR-nummer sammen med aspirant nummer 29, Thomas fra Ålborg. Vi har lavet et rekruteringsfirma for håndværkerindustrien, Vi ser hinanden en-to gange om ugen, så det er fedt,” siger Jens, der ved siden af læser historie og idræt.

I det hele taget har der været et godt kammeratskab blandt aspiranterne i denne sæson. Flere af dem deltog blandt andet sammen i Nordic Race.

Selv om de tre Aarhus-aspiranter synes, det er sjovt at se sig selv på tv i TV2's bedste sendetid, så har de ingen hverken forventninger eller forhåbninger om, at de opnår samme kendiseffekt som dem fra for eksempel Paradise Hotel.

Aske Rask og instruktør Rat. Foto: TV2

Aske Rask og instruktør Rat. Foto: TV2

Publiceret 07 February 2018 10:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV