Ejer vil rive Frydenlundcentret ned og bygge boliger i fem etager

Kapitalfonden NREP har planer om at opføre boliger i et fem etagersbyggeri med butikker i bunden. Lejer er rystet

Af
Louise Nyvang Burmeister

Fem etagers boligblokke i fire længer med et grønt areal i midten. Og butikker i bunden.

Sådan kan fremtiden se ud for Frydenlund Centret på hjørnet af Viborgvej og Frydenlunds Allé.

Ejeren af centret, kapitalfonden Nordic Real Estate Partners (NREP), har planer om en større forvandling af stedet. Det fremgår af et projektforslag fremsendt til Aarhus Kommune, som Lokalavisen Aarhus har fået aktindsigt i.

NREP vil rive det eksisterende Frydenlund Center ned for at gøre plads til et moderne byggeri.

“I dag fremstår grunden lidt gold, og det ser rodet ud med parkeringspladser ud mod Viborgvej. Det, vi vil, er at gøre stedet attraktivt med grønne arealer og butikker i bunden. Parkeringspladserne vil vi gemme om bag byggeriet og ned i kælderen,” siger Thomas Riise-Jakobsen, der er investeringsdirektør i NREP.

LÆS OGSÅ: Frydenlund Centret i forfald: "Det ligner efterhånden lort"

Der er planer om at bygge i fem etager, og lejlighederne kan både blive kollegieboliger men måske også ældreboliger. I hvert fald skal 15 procent af boligerne være almene boliger - det stiller Aarhus Kommune krav om i dette område.

“Vi har ikke lagt os fast på indretningen af boligerne endnu. Vi vil egentlig gerne lave boliger både til de unge og de ældre for derved at sikre mest muligt liv og mangfoldighed,” siger Thomas Riise-Jakobsen.

Ideen er at skabe et firlænget karrébyggeri med et grønt areal i midten.

“Fire længer, der omkranser et grønt rum, skaber en følelse af fællesskab. Længer udlagt separat, som man ser det i mange bebyggelser fra tresserne, har ikke samme kraft,” står der i projektforslaget fra NREP.

Flere butikker

Ifølge forslaget vil antallet af butikker blive øget, men investeringsdirektøren kalder det ikke et storcenter.

“Det bliver i hvert fald en mere moderne lokation med et øget butiksareal til gavn for lokalbefolkningen og dem, der benytter Viborgvej. Vi vil gerne have en dagligvarebutik ind, og den dialog er allerede i gang,” siger Thomas Riise-Jakobsen.

Han fortæller samtidig, at alle nuværende lejere vil få mulighed for at komme med over i den nye bygning.

LÆS OGSÅ: Bagelystne grinebidere i Frydenlund

“De vil naturligvis blive spurgt, om de vil med. Det bliver jo et noget andet set-up,” siger investeringsdirektøren.

Han håber snart, at kommunen vil tage stilling til byggeprojektet, så de eksisterende lejere kan få klarhed for fremtiden.

“Vi håber selvfølgelig, at en ny lokalplan er klar hurtigst muligt, så vi kan komme videre med planerne,” siger han.

Aarhus Kommune har tidligere oplyst til Lokalavisen Aarhus, at man generelt er positiv over for projektet, men nu skal se nærmere på, hvordan det passer ind i den overordnede planlægning for området. Fra kommunen siger endelig ja til at gå videre med projektet, vil der gå et års tid, før en ny lokalplan ligger klar. Inden da skal en ny lokalplan også sendes i offentlig høring.

Lejer om nedrivningsplaner: “Rystende, at vi intet har hørt”

Bente Pedersen, der driver bodegaen Pusterummet i Frydenlundcentret undrer sig gevaldigt over de offentliggjorte byggeplaner.

Hun har intet hørt fra ejeren af centret, kapitalfonden NREP.

“Det er rystende, de (NREP, red.) ikke har informeret os. Jeg synes, de burde spille med åbne kort. Vi har intet hørt, nærmere tværtimod har de fortalt mig, at ingen ombygning er på vej,” siger Bente Pedersen.

Værthusejeren har tidligere efterlyst handling fra ejerens side, da flerelejemål i centret står tomme, og butikslivet lider under et faldende antal kunder.

Og Bente Pedersen føler, at “den store koncern”, som også ejer Trøjborgcentret og Veri Centret, gør, som det passer dem uden at tage hensyn til de nuværende lejere.

Kunne du forestille dig at rykke med over i det nye byggeri?

“Det ved jeg ikke. Det er jo ikke, fordi jeg er imod, at man renoverer. Men vi lider jo virkelig under den stilstand, der er, og det ignorerer de højt og flot. Det er så lavt, at det gør ondt,” mener Bente Pedersen.

Thomas Riise-Jakobsen fra NREP siger til Lokalavisen Aarhus, at så længe der ikke er en konkret og køreklar byggeplan, så synes man ikke, det er relevant at tale med lejerne.

Publiceret 07 February 2018 08:00

SENESTE TV