Præsteklumme:

Nye øjne at se med

Af
Af sognepræst Kirsten Stejner

Brabrand-Sdr. Årslev

Til fastelavn klæder børnene og såmænd også nogle voksne sig ud. De får et helt andet udseende og for en stund også en anden identitet.

De får ligesom nye øjne at se på hinanden med.

Fastelavns søndag møder vi i evangeliet en blind, som Jesus helbreder. Han får bogstaveligt nye øjne at se med og det for altid i sit liv. Nu kan han se på alting på en ny måde, - noget som også den mand kom til, da han ifølge den koreanske legende havde besøgt både sorgens og lykkens hus. Det var vejviseren, som viste ham rundt, og henne i en snæver gade lå der et hus, hvorover der stod Lykkens hus. Manden ville straks gå derind, men vejviseren viste ham først over på den anden side af vejen. Her var der et hus, hvorover der stod Sorgens hus.

LÆS OGSÅ: Præsteklumme: Kend din begrænsning

Der gik de først ind. Inde i salen stod der et veldækket bord og rundt om sad magre og udtærede mennesker. Jamen hvorfor spiser de ikke? Fordi man ikke må spise med fingrene her. Godt nok ligger der spisepinde ved hver kuvert, de er halvanden meter lange, og derfor er det umuligt at få maden op til munden! Nu gik de over på den anden side af gaden og ind i Lykkens hus. Her var der også et veldækket bord og de, der sad rundt om bordet, spiste med stor glæde, for de havde fundet ud af, at de kunne made hinanden med de lange spisepinde! Sådan var deres øjne blevet åbnet for en anderledes mulighed. Sådan håber vi også, at evangeliet kan give os nye øjne at se med, så vi kan se ham, der forkyndte for os, at Gud vil holde sin hånd over os og under os livet igennem. I kraft af den tryghed kan vi få øje på mulighederne, frem for kun at se begrænsninger.

Publiceret 03 February 2018 10:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV