Præsteklumme:

Kend din begrænsning

Af
Af sognepræst Karsten Høgild

Åbyhøj

Vi lever i en tid, hvor traditionelle tanker om økonomisk vækst får modspil af besindelsen på at finde mere bæredygtige løsninger. Vækst er ikke et mål i sig selv. Det må ikke ske på bekostning af naturens liv og af menneskers sundhed. Lad os håbe, at det er ved at gå op for os, at vi er kommet på afveje, når vi bilder os ind, at alting skal presses til det yderste. Det ender galt – både for verden og for mig.

LÆS OGSÅ: Præsteklumme: Kan du gætte, hvem jeg er?

Hvad har fået os ind på det spor? Måske, at vi bilder os ind, at vi skal bevise vores værd til det yderste. Vi skal gøre os fortjent til en plads i fællesskabet. Vi knokler, til vi segner, for der skal jo helst kunne ses resultater af alle vores anstrengelser.

Midt i vores stress, midt i vores jagen efter vækst, kan tro og åndelighed måske være med til at få os til at stoppe op. Hvad er det egentlig, vi vil? Og hvad er vækst? Vel ikke kun økonomisk, men også åndelig vækst, menneskelig vækst. Måske tro og åndelighed kan aflaste os fra at overbebyrde os selv og udmagre den verden, vi lever i. Vi hverken kan eller skal forsøge at skabe Guds rige her på jorden. Det ender galt – det vidner historien kun alt for tydeligt om. Kristentro kan suspendere vores stræben efter at bevise vores eget værd. For vi er altid allerede elsket, som Peter Bastian har formuleret det. Derfor kan vi tillade os at trække stikket og sige til os selv: Nu har jeg gjort mit – nu må jeg overlade ansvaret til andre – og til Vorherre. Kristentro handler om at kende sin begrænsning.

Publiceret 03 February 2018 10:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV