Boliger på Gasa-grunden:

Tilst-borgere frygter 16 meters-byggeri

167 Tilst-borgere har skrevet under på en indsigelse mod kommunens plan om at opføre 600 boliger på den gamle Gasa-grund

Af
Af Louise N. Burmeister

Borgerne vil gerne have bygget på den tidligere Gasa-grund.

Det er ikke selve boligbyggeriet, der bekymrer de 167 husstande, der har skrevet under på en indsigelse mod en ny lokalplan. Det er måden, det gøres på. Beboerne i området mener ikke, det sker i harmoni med området.

“Mange ting er mystiske i lokalplanen. At man kan tillade byggeri i 16 meters højde undrer mig meget for eksempel,” siger Dennis Cassøe, der er beboer på Østermarksvej i Tilst og er initiativtager til underskriftsindsamlingen.

LÆS OGSÅ: Byråd giver grønt lys til 375 boliger i Tilst

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et ønske fra to private grundejere, der vil omdanne det tidligere erhvervsområde til et byområde bestående af primært boliger, men også en dagligvarebutik og lettere erhverv.

Og de planer glæder Dennis Cassøe.

“Vi vil rigtig gerne have, at der bliver bygget på grunden. Det er også fint, at det er blandede boliger og ikke kun parcelhuse. Men de aktuelle planer harmonerer ikke med Tilst,” siger han.

Op til fire etager

Forslaget lægger op til, at der kan bygges i op til fire etager på den midterste del af området og på grunden ud til Havkærvej, hvor der planlægges ny dagligvarebutik i stueetagen. En bygning, der i så fald vil komme op i 16 meters højde. “Jeg synes ikke, man kan være bekendt at tillade så højt byggeri i et område, hvor der ellers maksimalt er byggeri i to etager,” siger Dennis Cassøe.

Tilstborgeren frygter, at man fra kommunens side glemmer at lave en helhedsvurdering af Tilst.

“Jeg savner en fælles analyse af konsekvenserne for området,” mener Dennis Cassøe.

Ny vej skal hurtigt på plads

Der kom i alt 11 indsigelser i høringsfasen, hvoraf den ene altså er underskrevet af 167 Tilst-husstande.

Herefter valgte byrådet at sende sagen til behandling i Teknisk Udvalg 22. januar, og her fik Dennis Cassøe foretræde for udvalget.

“Det er lidt noget mærkeligt noget, for man hører jo ikke deres diskussion bagefter,” siger han.

LÆS OGSÅ: Byggepplaner: Kommunen igen positiv for over Gasa-boliger

Det nye forslag til lokalplan blev enstemmigt vedtaget på udvalgsmødet og skal nu endeligt vedtages på det kommende byrådsmøde.

Byrådspolitiker Ango Winther (S), der var med til at vedtage forslaget i Teknisk Udvalg, understreger, at man også laver en helhedsvurdering.

“Vi sikrer os, at man ser på Tilst som helhed. Det gør vi via Kommuneplanen. Og når vi har et nyt lokalplansforslag som dette, så bliver det sendt rundt i magistraten for at få vurderet, om det kan fungere i området som helhed,” fortæller Ango Winther.

Han mener, at området godt kan klare byggeri i 16 meters højde.

“Bygherren havde planer om at bygge endnu højere, men det er vores vurdering, at området godt kan klare byggeri i fire etager. Vi har placeret de højeste huse midt på grunden og ud til Havkærvej for at afhjælpe eventuelle gener ved kig ned i folks haver,” siger Ango Winther.

En dagligvarebutik og enkelte boliger vil få adgang fra Havkærvej, mens resten af området vil få indkørsel fra Blomstervej.

 

Publiceret 01 February 2018 10:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV