Skolebørn og ældre fra Hjortshøj bager til Danmarks Indsamlingen

Elever fra 6.C på Virupskolen bagte småkager sammen med de ældre på Lokalcenter Hjortshøj for at støtte Danmarksindsamlingen

Danmarks Indsamling 2018 er rundt om hjørnet, og der skal indsamles så mange penge som muligt til 'Børn uden Hjem'. Der ruller i disse dage derfor en indsamlingskonkurrence, hvor børn og unge i Aarhus Kommune konkurrerer om at indsamle flest penge til andre 'Børn uden Hjem'. Ved at indsamle penge frivilligt viser eleverne også, hvad godt medborgerskab kan være, som er i tråd med Europæisk Frivillighovedstad 2018.

Generationer på tværs

Samarbejdet mellem Virupskole og Lokalcenter Hjortshøj er ikke uvant, men sker hyppigt.

”Vi ser det som en klar fordel, at vi har et tæt samarbejde med skolen. De ældre synes, at det er hyggeligt når børnene kommer forbi– det giver dejligt liv i huset. Jeg oplever også, at børnene og de ældre kan bruge og har gavn af hinanden. De hygger sig sammen og kan lære af hinanden,” fortæller forstander Nancy Skiffard.

Og hyggen er ikke til at overse. Som formiddagen skrider frem, kommer de ældre ud fra deres små lejligheder og tilslutter sig det lange spisebord i fællesrummet, hvor eleverne og de ældre sidder sammen og bager. Snakken går lystigt om alt fra hvem sangeren 'Gulddreng' er over glæden ved varme i toiletsædet på lokalcentret til vigtigheden af at støtte udsatte børn.

Overskuddet af småkagebagningen går til DR’s Danmarksindsamlingen. Foto: Per BIlle.

Overskuddet af småkagebagningen går til DR’s Danmarksindsamlingen. Foto: Per BIlle.

Fælles bagning med hygge

”Det er så hyggeligt, når børnene kommer forbi. Det er lidt som om, at fortiden kommer og indhenter mig. Det bringer minder frem fra dengang, jeg bagte med mine børn og børnebørn,” siger Lily Baltzersen, som er beboer på Lokalcenter Hjortshøj.

Også eleverne fra 6.C synes, at det er hyggeligt at lave noget med de ældre samtidig med at gøre en god gerning.

”Det er hyggeligere at bage herovre, fordi de ældre er her. Faktisk minder det lidt om at bage med ens bedsteforældre. Derudover er det fedt, at vi kan hjælpe børn uden hjem,” siger Eline Greve Munk-Hansen fra 6.C på Virupskolen.

LÆS OGSÅ: Finansiering af Multihus i Hjortshøj på plads

Hele koordinationen af den fælles bagedag har været i hænderne på Oplevelsesmedarbejder Jacob Guldhammer Øllegaard fra Aarhus Kommune. Han er uddannet kok og har sammen med den lokale frivilligkoordinator sørget for alt fra råvarer til lån af køkkenredskaber, bordplads, aftaler med lokalcentrets ernæringsassistent og klassens lærer samt de ældre har været på plads, inden eleverne kom på besøg.

”Jeg delte dem op i tre grupper for at skabe lidt ro om bagningen - og eleverne viste hurtigt, at de kunne samarbejde og vurdere hvad de ældre kunne. Min oplevelse var, at alle deltagerne var glade, syntes at det var sjovt - og børnene var vist trætte af at skulle tilbage til skolen bagefter,” fortæller Jacob Guldhammer Øllegaard.

ksa

Publiceret 01 February 2018 13:00

SENESTE TV