SF vil have Classic Race aflyst

Efter det er kommet frem, at Classic Race har problemer med at få løbet tilladt i Aarhus, er SF nu i gang med at udarbejde et forslag til at skrotte løbet helt

Miljø- og Fødevareklagenævnet underkender Aarhus Kommunes tilladelse til Classic Race Aarhus på grund af løbets belastning for miljøet med henvisning til støjgener. Det skriver JP Aarhus

Det har fået SF i Aarhus til at kræve, at løbets ternede flag har blafret for sidste gang. 

“For mig betød nyheden at bægeret nu er flydt over. Udover de massive støjproblemer skaber arrangementet trafikalt kaos i perioden omkring afviklingen og tusindvis af pendlere forsinkes dagligt i perioden hvor der er stillet op til løb,” siger SF's medlem af Teknisk Udvalg Jan Ravn Christensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Vi hører om mange, der må flytte fra hus og hjem i den periode hvor der er løb, fordi de ikke kan holde støjen ud. Heriblandt mennesker med handicaps der er bosat på Stefanshjemmet. Selv folk der bor relativt langt væk plages af støjen og flere af løbene støjer mere end en rockkoncert.

Forslag til byrådsmøde

Direktør Mike Legarth i Classic Race Aarhus Fond fortæller til JP Aarhus, at han ikke er i tvivl om, at løbet bliver gennemført i maj på trods af de nye krav fra Miljø- og Fødevareklagenævnet.

"Vi har jo opbakning fra kommunen. De nye regler og støjkrav, det efter al sandsynlighed medfører, retter vi ind efter, så vi åbner dørene den 25.-27. maj til en spændende og spektakulær racefestival," siger Mike Legarth til JP Aarhus.

Men står det til SF, så er Aarhus ikke en by, der skal have et løb som Classic Race. 

“Vi taler meget om, at Aarhus skal være en god by at bo og leve i. Jeg mener ikke, at det skal indbefatte trafikkaos, støj og forurening. De aktiviteter vi har i byen skal i høj grad indrette sig på byen og borgerne. Det er efter min overbevisning ikke lykkedes for Classic Race uanset gode intentioner herom og jeg tror ikke på, at det kan lykkes fremadrettet.”

SF vil nu udarbejde et konkret beslutningsforslag, der skal behandles på byrådsmødet 28. februar, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

jwh

Publiceret 01 February 2018 09:00

SENESTE TV