Modelfoto

Modelfoto

Privat hjemmepleje-firma trækker sig fra Aarhus

Det kan ikke lade sig gøre at levere ordentlig kvalitet til den pris, kommunen vil betale, lyder det fra Aleris Hjemmepleje

Aleris Hjemmepleje trækker sig udbyder af privat hjemmepleje i Aarhus, når den nuværende 3-årige kontrakt udløber 31. marts 2018. Det oplyser Aleris på sin hjemmeside:

"Vi har efter grundige overvejelser måtte konstatere, at de aktuelle, udbudte priser i godkendelsesmodellen ikke er tilstrækkelige til at levere pleje og omsorg på et kvalitativt tilfredsstillende niveau og samtidig sikre en sund drift," siger Miriam Toft, administrerende direktør i Aleris Omsorg.

Aleris vandt udbuddet i 2015 sammen med to andre private leverandører, BR Service og Hjemmehjælpen A/S, der begge er gået konkurs i henholdsvis 2016 og 2017. I forbindelse med de to konkurser har Aleris Hjemmepleje taget imod de 1.300 borgere, der pludselig stod uden leverandør.

LÆS OGSÅ: Aarhus' største hjemmehjælpsfirma går konkurs

Aarhus Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at kommunens godkendelsesmodel ligner andre kommuners model:

"Vi sætter en pris ud fra, hvad kommunen kan løse samme opgave for. Der er politisk opbakning til, at det ikke må blive dyrere for skatteborgerne, at private leverandører leverer pleje og hjælp. Derfor ligger prisen fast, og den enkelte leverandør skal gøre op med sig selv, om de kan udføre opgaven til den kvalitet, som kommune og borgere også forventer," siger økonomichef i afdelingen for Sundhed og Omsorg, Charlotte Storm Gregersen.

Aleris har leveret hjemmepleje til 1.600 personer i Aarhus, som fra 1. april overgår til den kommunale hjemmepleje, medmindre andre private leverandører melder sig på banen inden da. 

"Det er en meget ærgerlig situation for de berørte ældre mennesker, som har valgt leverandøren og er vant til at se kendte ansigter i hjemmet. Jeg håber, at mange af medarbejderne fortsat vil arbejde i hjemmeplejen og hjælpe samme borgere, som de kender i forvejen. Jeg ville gerne have, at vi havde tre private leverandører at vælge imellem, men vi kan ikke tvinge leverandører ind. Fordelen ved den model vi har nu, det er, at nye leverandører løbende kan henvende sig," siger Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

LÆS OGSÅ: Enklere hjemmehjælp på vej i Aarhus

Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF) ærgrer sig over, at ældre aarhusianere ikke længere har nogle valgmuligheder udover kommunal hjemmepleje.

"Det offentlige løser fint hovedopgaven med at skabe en ordentlig hjemmepleje, men jeg er samtidig tilhænger af det frie valg med private leverandører. Jeg håber, at andre private leverandører kan se et marked i at tilbyde borgere hjælp og pleje," siger Jette Skive.

 

Aleris trækker sig ikke helt fra Aarhus. Virksomheden beholder basen i Aarhus og vil fortsat servicere de 300 kunder, der i dag køber private tilkøbsydelser fra Aleris Hjemmepleje.

jr

 

Publiceret 01 February 2018 15:00

SENESTE TV