Fra på lørdag rammer arbejdet på E45 syd for Aarhus

Begge kørselsretninger vil blive påvirket, når udvidelsen tager fart

Arbejdet med udbygning af Østjyske Motorvej (E45) mellem Skanderborg S og Aarhus S er kommet godt fra start længst mod nord. Nu er Vejdirektoratets entreprenør klar til at igangsætte arbejdet i den sydlige ende, tættest på Skanderborg. Her vil der blive arbejdet i begge retninger. Det skriver vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Udbygningen af Østjyske Motorvej E45 har indtil videre kun påvirket trafikken i sydgående retning, men snart vil Vejdirektoratets entreprenør også påbegynde arbejdet i de nordgående spor.

Lørdag 3. februar kl. 15.00 går arbejdet i gang med omlægning af den sydligste delstrækning mellem Skanderborg V til lige syd for Skanderborg-søerne – kaldet etape 1.

LÆS OGSÅ: Ny motorvejsaftale: Hastighed ved Aarhus øges og nord-kryds udbygges

I første omgang handler det om etablering af byggepladsen frem til udgangen af uge 6. Der arbejdes først i sydgående retning i 3-4 døgn og derefter tilsvarende i nordgående retning.  

Arbejdet medfører, at der på de mindre trafiktunge tidspunkter kun er ét farbart spor i den berørte retning. Der arbejdes fra lørdag kl. 15.00 til søndag kl. 10.00, og herefter kun i tidsrummet 19.00-06.00 de resterende dage. Vær opmærksom på at der er risiko for forlænget rejsetid på op til 10-15 minutter lørdag i tidsrummet 15.00-18.00 og søndag i tidsrummet 09.00-10.00.  

”Entreprenøren er kommet godt fra start længst mod nord ved Motorvejskryds Aarhus S og er allerede nu klar til at gå i gang længst mod syd. Fra starten af februar vil der bliver arbejdet i begge retninger af motorvejen,” siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet.

Trafikale konsekvenser

Trafikken flyttes mod højre, så trafikanterne fremadrettet kommer til at køre i nødsporet og det langsomme spor. Køresporet bliver smallere, og hastigheden sættes til 80 km/t. Det hurtige spor inddrages til arbejdsområde. 

 

LÆS OGSÅ: Følg udvidelsen af E45 på ny app

 

 

”Så trafikanterne skal forberede sig på et nyt vejforløb og forlænget rejsetid på strækningen. Dog holder vi fortsat cirka 4 km fri for vejarbejde midt på hele strækningen, hvor hastigheden sættes op til 110 km/t. På den måde giver vi trafikanterne et ”pusterum” i vejarbejdet og får skabt luft i trafikken igen,” siger Robin Højen Madsen.  

 

E45 er ”rygraden” i den jyske nord-syd transportkorridor, og mange trafikanter oplever trængselsproblemer i myldretiden. Strækningen risikerer i stigende grad at blive en trafikal flaskehals, da trafikken på de danske motorveje stiger. Derfor skal strækningen udbygges fra fire til seks spor.    

cns

Faktaboks 

  • I perioden fra 2010-2016 er trafikken steget med 25 procent.   
  • De nye motorvejsspor vil give trafikanterne en hurtigere og mere sikker rejse på strækningen.
  • Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning sker udbygningen fra fire til seks spor i midterrabatten. Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat. Vejdirektoratets entreprenør vil arbejde i midterrabatten og meget tæt på trafikken, og der vil være trafik til og fra arbejdsområdet.       
  • Man kan følge projektet på Vejdirektoratets hjemmeside, og som trafikant kan man få tilsendt push-beskeder via Vejdirektoratets TrafikInfo app, så man hele tiden er opdateret på, hvad der sker på strækningen. Læs mere på Vejdirektoratets hjemmeside.

Publiceret 31 January 2018 14:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV