Denne ulv er mellem et og tre år gammel og stammer fra den tyske by Lübtheen. Foto: Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Denne ulv er mellem et og tre år gammel og stammer fra den tyske by Lübtheen. Foto: Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Ulve-ekspert:

Ikke usandsynligt med ulve ved Aarhus

Ja, det er absolut muligt at se en ulv i udkanten af Aarhus, siger ulveekspert

Lokalavisen skrev for nogle dage siden en artikel om, at en bilist havde set et stort dyr løbe over vejen tæt på rundkørslen ved Årslev i udkanten af byen. Bilisten, Knud Lerche Vestergaard, tror, det var en ulv, han så.
LÆS OGSÅ: Ulv måske på spil i Aarhus: Knud tror, han så en
Artiklen affødte mange grin på Lokalavisen Aarhus' facebookside, hvor de fleste tydeligvis ikke havde den fjerneste tro på sandheden i observationen. Lokalavisen har derfor spurgt ulveeksperten Peter Sunde fra Aarhus Universitet, om det mon dog kan være sandt.
”Ja, det kan meget vel være tilfældet og er absolut plausibelt. Vi har ulve rundt omkring, og der kan sagtens være nogle, der ikke er dukket op på radaren endnu,” siger Peter Sunde.
Hvis det var en ulv, så er det ikke en, der vil slå sig ned fast omkring Aarhus, men strejfer omkring og er på vej et andet sted hen. Ulven foretrækker store sammenhængende skovområder med så få mennesker som muligt, og det skal man til skovområderne ved Silkeborg eller ud på Djursland for at finde nærmest ved Aarhus.
”Vi får en del af den slags observationer fra folk i Jylland, der har set en ulv løbe over vejen. Vi ved dog også, når vi går dem nærmere igennem, at det kan være alt muligt andet,” siger Peter Sunde.

Kontakt Naturhistorisk Museum

Ulveforskeren anbefaler, at man kontakter Naturhistorisk Museum, hvis man ser en ulv løbe over en mark for eksempel. Museet kan tage ud og undersøge sporforløb, og hvis de kan følge et spor over 100 meter, kan de sandsynliggøre, om det er en ulv eller hund.
”Ulve går anderledes end hunde.”
LÆS OGSÅ: Ulve bliver hverdag i Østjylland
Hvis man har taget et billede af noget, man tror er en ulv, kan man sende det til ulveatlas.dk eller Naturhistorisk Museum.
”Det kan vi kun opfordre til, ligesom Jægerforbundet opfordrer til det. Vi ønsker den bedst mulige kortlægning af ulve i Danmark,” siger Peter Sunde.
Han understreger, at man sagtens kan være anonym, hvis man indsender et billede, der viser sig at være en ulv eller spor af en ulv. Kendte observationer bliver offentliggjort indenfor et kvadrat på 10 x 10 kilometer, men ikke den præcise lokalitet.
 

Publiceret 26 January 2018 19:00

SENESTE TV