Illustration: Sleth Arkitekter

Illustration: Sleth Arkitekter

Journalisthøjskolen bliver fælleshus for 1000 beboere i nyt byområde

Nyt byområde blander den 'gamle' journalisthøjskole med nyere byggeri

Om halvandet år rykker Danmarks Medie- og Journalisthøjskole ud af 'bunkeren' på Olof Palmes Allé i Aarhus Nord. Den karakteristiske bygning bliver bevaret og skal være en central del af et nyt byområde med almene boliger, højhus, byhuse og 300 ungdomsboliger. Den 'gamle' journalisthøjskole skal fungere som et fælleshus med offentlige faciliteter for de cirka 1000 beboere i kvarteret. FO Aarhus, der overtager lokalerne, har planer om en café, museum og fællesspisning. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: Journalisthøjskolen flytter ind i nyt domicil
"Det er helt oplagt at omtænke et område, når der opstår en mulighed, som det er tilfældet her ved Journalisthøjskolen. Helhedsplanen for området ser spændende ud med blandede boligformer. Og FO's tanker om at bruge den gamle skole til et fælleshus med diverse aktiviteter giver kvalitet for såvel de nye beboere i kvarteret som for dem, der bor der i dag,”  siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø. 

Illustration: Sleth Arkitekter

Illustration: Sleth Arkitekter

Der er lavet en helhedsplan for området, der sætter rammerne for byudviklingen, og derefter skal der laves to eller flere lokalplaner ud fra helhedsplanen. 
"Sammen med Aarhus Kommune, Østjysk Bolig og FO Aarhus har vi løbende øjnet og udviklet nye muligheder og samarbejder. Vi har sammen løftet et bygningskompleks fra ikke længere at være tidssvarende til undervisning til i dag at stå med et projekt for en rig og integreret bydel med plads til stor diversitet i byrum, byliv og beboersammensætning,” siger John Skovbjerg, CEO hos Domis, som er bygherre på grunden. 
LÆS OGSÅ: 111 nye ungdomsboliger med taghaver og fælleskøkken
Helhedsplanen er lavet af Sleth Arkitekter i samarbejde med Aarhus Kommune, Domis, FO Aarhus og Østjysk Bolig. 
”Journalisthøjskolen har nogle stærke muligheder, som vi har søgt at dyrke og udvikle i planen. Stedets historie og arkitektoniske arv har været et vigtigt udgangspunkt for at tegne det nye journalisthøjskolekvarter. Samtidig er Journalisthøjskolens placering mellem supercykelsti og letbane og lige ud til Vestereng en stor kvalitet og et stærkt afsæt for at udvikle området til en integreret del af nordbyen. Den nye bydel får på den ene side en masse foræret, men kommer samtidig til give fantastisk meget tilbage til Christiansbjerg og Skejbys fremtidige udvikling,” siger Søren Leth, partner hos Sleth Arkitekter. 
jr
 

Publiceret 25 January 2018 10:45

SENESTE TV