Pressefoto: Folketinget og Aarhus Kommune

Pressefoto: Folketinget og Aarhus Kommune

DF-toppen hylder Jette Skive for formandspost i KL

Jette Skive er ny formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg, og det har fået både partiformanden og gruppeformanden til at komme med rosende ord på de sociale medier

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Rådmand Jette Skive, Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, bliver ny formand for KL's social- og sundhedsudvalg. Hun overtager posten efter Thomas Adelskov (S), som er borgmester i Odsherred Kommune. Det oplyser den lokale DF-politiker selv i en pressemeddelelse. 
LÆS OGSÅ: Hans Skou vil kæmpe for bedre trafikforhold i Aarhus Syd
Dermed er det første gang, at et medlem af Dansk Folkeparti får posten som formand for social- og sundhedsudvalg i KL, og det er noget, der har vakt glæde hos toppen af DF-ledelsen. 
På Twitter sender både partiformand Kristian Thulesen Dahl og gruppeformand Peter Skaarup lykønskninger af sted til Jette Skive. 
(Artiklen fortsætter under opslagene)

Området er et hjertebarn

Den aarhusianske politiker er også selv stolt over den nye toppost i KL. 
"På vegne af DF, så er jeg stolt af, at vi nu får en toppost i KL. Ældre-og socialområdet er et hjertebarn for Dansk Folkeparti. Og jeg glæder mig til, at vi sætter et solidt aftryk på denne dagsorden igennem KL," siger Jette Skive i pressemeddelelsen, hvor hun også løfter lidt af sløret for, hvad hun blandt andet vil fokusere på som ny udvalgsformand i KL. 
"Det er tid til at kalde en spade for en spade, og besparelser for besparelser. Det nytter ikke, at vi pakker besparelser ind i effektiviseringssnak og forsødet sprogbrug. Vi taler ned til borgerne, når vi på denne måde kandiserer besparelserne. Det får også den effekt, at borgerne tvivler på oprigtigheden bag begreber som rehabilitering og inddragelse af civilsamfundet, som i høj grad handler om frihed til at klare sig selv og mere medmenneskelighed, og ikke besparelser."
Jette Skive blev ved kommunalvalget i november genvalgt til byrådet i Aarhus med 5.058 personlige stemmer, og hun sidder som rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Publiceret 15 January 2018 14:30

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.