Gode fif:

Sådan gør du dit julebord smukt

Pernille Bach Heinel står bag Paperdeluxe og giver her tre bud på et flot julebord

Af
Camilla Olesen

Julen nærmer sig med hastige skridt, og midt i al gaveræset og indkøbene, skal man ikke glemme julebordet. Juleaften er en særlig aften, og der er mange, der gør lidt ekstra ud af borddækningen netop 24. december. Pernille Bach Heinel, indehaver af Paperdeluxe, fortæller, at grønt er meget populært i år, og at man skal tænke i at bruge sin julepynt på bordet.
LÆS OGSÅ: Sådan pynter du nytårsbordet

“Jeg har et lille fif om at pynte op i midten af bordet, som en lang bane. I år er det især de støvede farver, der er et hit, og brug også gerne noget fra naturen. Det virker rigtig godt og flot på julebordet,” siger Pernille Bach Heinel, der også nævner små lyskæder på grene som en flot detalje til borddækningen.
LÆS OGSÅ: Nytårs-bordet: Vis, du sætter pris på dine gæster

Hun opfordrer til, at man bruger gavemærkater som bordkort, og at man eventuelt pakker nogle små tændstikkeæsker ind i gavepapir matchende dugen, så de ligner gaver. Ligesom man også kan putte hjemmeflettede julestjerner på bordet - da papiret kan fås i adskillige mange farver og mønstre.


Se her hvordan du folder juletræsservietten: 

Bord 2:
Der er rigtig mange mennesker, der har mussel-malet stel, men det kan være svært at gøre det julet. Pernille Bach Heinel opfordrer til, at man sætter en støvet blå samt noget sølv til. Koglerne på bordet gør, at det passer i juletiden, og samtidig er de flotte. Man skal for alt i verden ikke sætte rødt til, siger Pernille Bach Heinel. Brug i stedet den støvede blå, sølv, mørkeblå, støvet rosa eller støvet grøn, da det er flot til stellet.

Bord 2: Der er rigtig mange mennesker, der har mussel-malet stel, men det kan være svært at gøre det julet. Pernille Bach Heinel opfordrer til, at man sætter en støvet blå samt noget sølv til. Koglerne på bordet gør, at det passer i juletiden, og samtidig er de flotte. Man skal for alt i verden ikke sætte rødt til, siger Pernille Bach Heinel. Brug i stedet den støvede blå, sølv, mørkeblå, støvet rosa eller støvet grøn, da det er flot til stellet.

Bord 3:
Her er der dømt vinterlandskab. Alt er i hvidt og sølv, og det handler om at finde noget krystal-bling-bling, som man kan sætte til. Glaspladen med bloklysene og stenene giver en god effekt. Der er mange, der spiser risengrød til forret, og det er derfor Pernille Bach Heinel har dækket med de hvide skåle. Find et lille træ eller anden grøn plante, som kan blive sprøjtet med kunstigt sne, så vinter-udtrykket kommer til sin ret. Her kan du med rette bruge sølvjulekugler som pynt. Læg gerne et bordkort ved - det kan eventuelt være noget, man laver, mens man slår ventetiden ihjel, opfordrer Pernille Bach Heninel. Hun fortæller, at det også kan være dekorativt at binde flot gavebånd rundt om servietterne.

Bord 3: Her er der dømt vinterlandskab. Alt er i hvidt og sølv, og det handler om at finde noget krystal-bling-bling, som man kan sætte til. Glaspladen med bloklysene og stenene giver en god effekt. Der er mange, der spiser risengrød til forret, og det er derfor Pernille Bach Heinel har dækket med de hvide skåle. Find et lille træ eller anden grøn plante, som kan blive sprøjtet med kunstigt sne, så vinter-udtrykket kommer til sin ret. Her kan du med rette bruge sølvjulekugler som pynt. Læg gerne et bordkort ved - det kan eventuelt være noget, man laver, mens man slår ventetiden ihjel, opfordrer Pernille Bach Heninel. Hun fortæller, at det også kan være dekorativt at binde flot gavebånd rundt om servietterne.

Publiceret 20 December 2017 11:00

SENESTE TV