Nyvalgt inspireret af sin mor:

“Er du utilfreds, så gør noget ved det”

39-årige Mahad Yussuf fra Viby har altid interesseret sig for politik. Nu er han valgt ind i byrådet og kæmper for unges forhold

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Ved et lille bord i hjørnet lige indenfor døren på Aarhus' prægtige rådhus sidder socialdemokratiets nyvalgte Mahad Yussuf og venter på undertegnede, som er et par minutter for sent på den.
“Hej Mahad. Undskyld forsinkelsen. Skal vi sætte os her, eller er der et lokale, vi kan låne?”
Han kigger sig rundt og svarer med et smil:
“Øhh... Det ved jeg faktisk ikke. Jeg kender jo ikke rigtig stedet endnu.”
LÆS OGSÅ: Stolt Lone Hindø gør comeback som 69-årig
Med hjælp fra en serviceminded og fortællelysten rådhusbetjent finder vi frem til en løsning.
Betjenten leder os tværs over rådhussalen - til det modsatte hjørne:
“I kan sidde herinde,” siger han.
“Og senere i aften skal du herind og spise aftensmad,” fortsætter han henvendt til Mahad, hvorefter han kører en foldedør til side og afslører rækker af veldækkede borde.
“Ja, så lærte jeg lidt nyt,” lyder det fra en smilende Mahad Yussuf, som kort tid efter interviewet skal til konstituerende byrådsmøde.

Mahad Yussuf til det konstituerende byrådsmøde sammen med partikammeraten Dorthe Borgkvist, der ligeledes er nyvalgt. Foto: Jeppe Rafn

Mahad Yussuf til det konstituerende byrådsmøde sammen med partikammeraten Dorthe Borgkvist, der ligeledes er nyvalgt. Foto: Jeppe Rafn

Altid interesseret i politik

Interessen for politik har altid været der for den 39-årige far til fire.
Han har "altid følt sig som en socialdemokrat", som han udtrykker det - og faktisk har han været medlem af Socialdemokratiets ungdomsorganisation, DSU, siden han var 19 år gammel.
LÆS OGSÅ: Nyvalgt 24-årig var lige ved at dejse om
Interessen, for den måde samfundet er skruet sammen på, stammer ikke mindst fra hans mor, som har indprintet en klar holdning hos sønnike:
“Hun har altid opfordret til, at hvis der er noget, du er utilfreds med, så må du gøre noget ved det - så det gør jeg så nu,” fortæller Mahad Yussuf, som afslører, at det da også var “et stort øjeblik for mor”, da valgresultatet blev kendt.
“Hele min familie er meget stolt af mig,” fortæller han.

Kæmper for de unge

39-årige Mahad Yussuf fra Viby er kommet i byrådet i første forsøg. 835 personlige stemmer sikrede ham pladsen.
Han tror selv, at der blandt de 835 er en del “unge” stemmer - måske ikke så underligt, eftersom hans mærkesager kredser særligt om unges forhold.
“Mange unge kommer ud af folkeskolen uden håb om en god fremtid. Det skal ændres. Det kunne ske gennem øget frivillighed, som jeg i øvrigt også slår et slag for. For eksempel ved at ressourcesvage familier får hjælp af frivillige. Dermed forebygger vi problemer senere hen og undgår, at det er de forkerte døre, som åbner sig for de unge - for det kan blive rigtig dyrt for dem senere,” siger Mahad Yussuf.
LÆS OGSÅ: Her er Aarhus' 31 nye byrådsmedlemmer
Han ønsker også at styrke samarbejdet mellem frivillige, skoler og fritids-delen af de unges liv. Ligesom han ønsker at give idrætsfaciliteterne i Aarhus et løft.
“Gode sportsfaciliteter er jo også med til at sørge for, at de unge trives,” forklarer han.
Endelig vil han gerne være med til at opmuntre flere unge til at være mere iværksætter-søgende.

Arbejder som lærer

Således kom vi omkring en hel del om Mahad Yussuf, politikeren. Men hvem er Mahad Yussuf egentlig som privatperson?
Lad os lægge ud med begyndelsen: Han kom til Danmark fra Somalia som 8-årig og er opvokset først i Højbjerg, sidenhen i Tilst og bor altså i dag i Viby med sin kone og fire børn mellem to og 14 år.
Han har en bachelor i sociologi og en kandidat i internationale forhold med speciale i flygtninge-problematikker og migration.
Til daglig arbejder han som lærer i Røde Kors' asylafdeling i Jelling, hvor han underviser i dansk, samfundsfag og engelsk.
 

Portrætter

Lokalavisen Aarhus bringer de kommende uger portrætter af de lokale byrådspolitikere. Både de nyvalgte og gamle.

Publiceret 14 December 2017 06:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV