Nyvalgt byrådspolitiker:

"Vigtigt med åndehuller i byen”

Heidi Bank fra Højbjerg kom i byrådet i første forsøg. Hun vil blandt andet kæmpe for bedre skoler og ældrepleje

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

2.109 aarhusianere satte deres kryds ud for Venstres Heidi Bank ved kommunalvalget 21. november. Dermed fik hun fjerdeflest stemmer blandt Venstres kandidater og sikrede sig en plads i byrådet fra 1. januar.
“Det er jeg da ret glad for,” siger venstrekvinden med et smil.
“Et eller andet sted er det jo en kæmpe tillidserklæring, at så mange har valgt at stemme på mig - og det forpligter! Det kræver, at jeg gør mig umage,” fortsætter Heidi Bank, mens vi slentrer gennem Den Gamle Bys julepyntede gader.
Hun har valgt at sætte Lokalavisen Aarhus stævne netop her, både fordi steder som Den Gamle By betyder noget for hende, og fordi hun ikke lægger skjul på, at hun værner om sit privatliv, der har base i Højbjerg.
Til den sidste del siger hun:
“Jeg er et privat menneske, og det her med nu at blive et kendt ansigt i bybilledet er den del af byråds-jobbet, jeg synes mindst om. Men det har jeg måttet forlige mig med, og jeg håber så, at jeg bliver kendt for et godt stykke arbejde.”
Med hensyn til Den Gamle By som kulisse for interviewet forklarer venstre-politikeren:
“Det er vigtigt med den her slags åndehuller i byen. Nu er det her så et museum, men også alle de gratis, grønne områder skal vi sørge for at bevare og gerne få flere af. Det betyder noget for trivslen, at vi ikke kun bygger højt og tæt.”

Bag om Heidi Bank

Før Heidi Bank får lov at komme med flere politiske mærkesager, går vi en smule bagom politikeren.
Heidi Bank er 45 år, gift med Per med hvem hun har to sønner på 15 og 18 år. Familien bor i Højbjerg.
Hun er oprindeligt bankuddannet, men læste sidenhen teologi for så at skifte studiet ud med en ejendomsmægler-uddannelse.
I en årrække drev hun selvstændig ejendomsmæglervirksomhed med salg af land- og lystejendomme.
Hun var i sine ungdomsår formand for Venstres Ungdom i Hillerød, hvor hun oprindeligt er fra.
Sidenhen er blandt andet fulgt et tre år langt ophold i dels Budapest, dels London, før turen for fem år siden gik til Aarhus på grund af gemalens job.
“Og jeg er helt vildt glad for at bo her. Hele familien trives, og det er her, vi ønsker at blive gamle,” fortæller hun.
“Den her by rummer så meget godt - og det er også derfor, at jeg gerne vil være med til at præge den i den rigtige retning,” fortsætter Heidi Bank, som bare helt grundlæggende har en stor passion for politik og samfundsforhold.

Få styr på kernevelfærden

“Den rigtige retning” handler for Heidi Bank blandt andet om at gøre op med beslutninger, som er for kortsigtede. Her peger hun eksempelvis på trafik- og mobilitetsplanen, hvor hun ikke mener, den faktuelle viden, der ligger til grund for planen, er tilstrækkelig.
Desuden ser hun gerne et stop for det, hun kalder 'luksus-projekter'.
“Vi skal have styr på kernevelfærden, før vi gør noget andet. Skolebørnene skal have ordentlige forhold, og så er vi nødt til at gøre det bedre på ældreområdet. Det er ikke fordi, at jeg som sådan har noget i mod store projekter, men der, hvor vi er lige nu i Aarhus, har det bare været for meget, hvilket har betydet et efterslæb på blandt andet skolerne og på ældreområdet.”

Publiceret 08 December 2017 09:00

SENESTE TV