VIDEO:

Sådan ser der ud inde i Ridehuset efter branden

Julemarkedet i Ridehuset er lukket i dag, efter der i går aftes udbrød brand. Dagen derpå er der godt gang i det store oprydningsarbejde

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

"Det er jo det værste, man kunne tænke sig. Det gør rigtig ondt, og det er forfærdeligt. Men folk er søde, og de støtter mig, så på den måde er alt godt," lyder det i dag fra Rie Nielsen, arrangør af 'Byens Kunst- og Julemarked' i Ridehuset, efter gårsdagens brand, der gik hårdt ud over flere stande.
I 21 år har hun stået bag det store julemarked og sørget for, at der hvert år har været styr på tingene. I år er det sidste gang for hendes vedkommende, og det var bestemt ikke den afslutning, som Rie Nielsen havde håbet på. I går klokken 21.25 brød der nemlig en brand ud inde i Ridehuset blandt standene. 
"Jeg sad derhjemme og var ved at sende en mail ud til alle dem, der skal have en stand på fredag, og så ringede min søster og sagde, at hendes søn havde set på nettet, at der var ild i Ridehuset. Jeg for rundt om mig selv og sagde, at det kunne ikke være rigtigt," fortæller Rie Nielsen. 
Men det var desværre sandt, så Rie Nielsen skyndte sig frem til Ridehuset, hvor hun blev mødt af politiet og flere brandbiler. 
"Jeg havde hjertebanken hele vejen derind. Det er jo mit hjertebarn," lyder det dagen derpå fra julemarkedsarrangøren, som samtidig roser brandmændene for deres arbejde. 

Foto: Jonas Wrede Hansen

Foto: Jonas Wrede Hansen

Har mistet alt

Lonny Hvid er ligesom Rie Nielsen også rigtig trist efter gårsdagens brand. Hun er indehaver af en af de stande, som nedbrændte totalt. I dag kan hun blot kigge på en stand, hvor alt er ødelagt. 
"Jeg er bare rigtig ked af det," fortæller Lonny Hvid, imens hun kigger på sin nedbrændte stand. 
Hun er fornylig sprunget ud som selvstændig fotograf, så julemarkedet skulle være startskuddet for hendes nye karriere. Derfor havde hun printet nogle fotografier ud, som hun ville sælge i sin stand. 
"Det hele er gået op i flammer undtagen et par stykker. Heldigvis er der ikke nogen personer, som er kommet til skade, og det er jo det vigtigste," fortæller Lonny Hvid, som dog samtidig ærgrer sig over, at hun mister to dages omsætning. 
 

Foto: Jonas Wrede Hansen

Foto: Jonas Wrede Hansen

Kabeltromle er muligvis årsagen

Det var en mand, som tilfældigvis kom forbi Ridehuset i går aftes, der opdagede branden. Han så flammer gennem et vindue og kontaktede derefter hurtigt brandvæsnet. Det oplyser Østjyllands Politi i dag i døgnrapporten. 
Brandvæsnet trængte efterfølgende ind i Ridehuset, der var godt fyldt med røg, og kort efter havde de branden under kontrol. Sandsynligvis opstod branden ifølge politiet ved en overophedet kabeltromle. Under branden blev Frederiks Allé kortvarrigt spærret af, og fodgængere og cyklister blev derfor ledt over på modsatte fortov.
I dag er der gang i et større oprydningsarbejde, hvor indehaverne af de forskellige stande hjælper til, og det glæder den mangeårige arrangør af julemarkedet. 
"Det er ligesom at være hos sin familie, når man er her i Ridehuset, og det kommer virkelig til udtryk nu," fortæller Rie Nielsen. 
Julemarkedet holder i dag lukket, men åbner igen på torsdag. 

Foto: Jonas Wrede Hansen

Foto: Jonas Wrede Hansen

Rie Nielsen, arrangør Byens Kunst- Julemarked i Ridehuset, var noget ked af det i dag, efter der i går udbrød brand i julemarkedet.

Rie Nielsen, arrangør Byens Kunst- Julemarked i Ridehuset, var noget ked af det i dag, efter der i går udbrød brand i julemarkedet. "Det er jo det værste, man kunne tænke sig," lød det blandt andet fra hende. Foto: Jonas Wrede Hansen.

Publiceret 06 December 2017 13:45

SENESTE TV