300 nye boliger skudt i gang i Brabrand

I dag blev det første spadestik taget til det nye boligbyggeri på Tullip-grunden i Brabrand

Siden 2008, hvor Tulip-slagteriet i Brabrand lukkede ned, har der ikke været meget aktivitet på grunden, imens bygningerne har stået nedslidste og faldefærdige. Men det er slut nu. I dag blev det første spadestik nemlig taget til en stor forvandling af området, som skal skabe et moderne boligområde med 300 nye boliger herunder 30 almene familieboliger og 36 almene ungdomsboliger. Det skriver pensionsselskabet PKA, som sammen med entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S står bag det nye byggeri, i en pressemeddelelse. 
LÆS OGSÅ: Fra Tulip-slagteri til boligbyggeri
"Vi ser frem til at skabe et nyt byområde i Brabrand, der understøtter den positive udvikling i Aarhus. Sammen med A. Enggaard har vi fokus på at bygge forskellige boligformer og skabe spændende grønne områder på den gamle Tulip-grund, og det vil skabe et mangfoldigt byområde, som både kommende beboere og aarhusianere generelt vil få glæde af," siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA, i pressemeddelelsen. 
Frem til slutningen af august 2020 vil der på boligområdet blive opført både rækkehuse, dobbelthuse, etagehuse og flotte grønne områder. Det glæder man sig over hos entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S, der står bag det nye boligområde med pensionsselskabet PKA.
LÆS OGSÅ: Ikonisk byggeri i Brabrand laves om til boliger
"Området i Brabrand går i øjeblikket igennem en forvandling fra råt industrikvarter til et moderne boligområde med mange attraktive muligheder omkring sig som eksempelvis Aarhus Ådal og Brabrand by. Det kommer både unge og børnefamilier til at få stor glæde af, mens vi samtidig har reserveret en række af boligerne til almene boliger, som Lejerbo køber. Således integrerer projektet også almene boligselskaber i byudviklingen og bidrager til en bred beboersammensætning," siger Dan Pilgaard Nielsen, ingeniør ved A. Enggaard A/S, der skal stå for entreprisen af projektet, i pressemeddelelsen. 
Det nye boligområde har en samlet værdi på cirka 700 millioner kroner. Foruden Tulip-grunden samarbejder de to parter også om yderligere 1.800 boliger i Aarhus. Nærmere bestemt i Ceresbyen, på Skejbyvej og ved Godsbanen.
jwh
 

Fakta om byggeriet

Bygherre: A. Enggaard A/S, PKA og Lejerbo
Arkitekt og landskabsarkitekt: Årstiderne Arkitekter
Ingeniør: Niras og LB-Consult
Landinspektør: Landinspektørfirmaet Bøgh & Krabbe

Publiceret 06 December 2017 16:30

SENESTE TV