INTERAKTIVT KORT:

74 indbrud rammer Aarhus på kun en uge

Den seneste uges tid har været særdeles hård for Aarhus, når man kigger på antal indbrud. Hele 74 indbrud er blevet meldt til Østjyllands Politi, viser en opgørelse, som Lokalavisen Aarhus har lavet

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Julen er ikke kun hjerternes fest. Det er også indbrudstyvenes fest, og i år falder julen tidligt for kommunens indbrudstyve. I hvert fald har der fra 29. november til i dag, 5. december, hos Østjyllands Politi allerede været anmeldt 74 indbrud i private hjem i Aarhus kommune. 
Hos Østjyllands Politi er man godt opmærksom på de mange indbrud og erkender, at der den seneste uges tid har været rigtig mange anmeldelser.  
"Vi synes også, at det er mange. Det er et højt tal. En del af forklaringen kan være, at vi er gået ind i de mørke måneder, hvor tyven oplever, at der er lidt lettere adgang til private boliger end normalt," lyder det fra Jeanette Løv Rasmussen, der er kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi. 
(Artiklen fortsætter under kortet)
INTERAKTIVT KORT: Få overblik over, hvor i Aarhus der den seneste uge har været indbrud

Sådan undgår du indbrudstyven

Generelt er december en udsat måned, når man kigger på indbrud, og jo tættere juleaften kommer, jo flere indbrud bliver der også typisk anmeldt, oplyser Jeanette Løv Rasmussen.
"Så vi opfordrer til, at man opretter Nabohælp, hvis man ikke har det i forvejen. At man lige får naboen til at holde øje med om ens hus og evt. tømme postkassen, hvis man allerede er taget på juleferie eller er ude at rejse, og at man sørger fora at der ikke ligger haveredskaber fremme, som tyven kan bruge til at bryde ind med," fortæller kommunikationsmedarbejderen fra Østjyllands Politi. 
Heldigvis ser det dog generelt ret positivt med udviklingen af indbrud, hvis man kigger på hele året. Ifølge Jeanette Løv Rasmussen er det ti år siden, at der har været så få indbrud anmeldt, som der har været i år.  

Publiceret 05 December 2017 15:15

SENESTE TV