INTERAKTIVT KORT:

74 indbrud rammer Aarhus på kun en uge

Den seneste uges tid har været særdeles hård for Aarhus, når man kigger på antal indbrud. Hele 74 indbrud er blevet meldt til Østjyllands Politi, viser en opgørelse, som Lokalavisen Aarhus har lavet

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Julen er ikke kun hjerternes fest. Det er også indbrudstyvenes fest, og i år falder julen tidligt for kommunens indbrudstyve. I hvert fald har der fra 29. november til i dag, 5. december, hos Østjyllands Politi allerede været anmeldt 74 indbrud i private hjem i Aarhus kommune. 
Hos Østjyllands Politi er man godt opmærksom på de mange indbrud og erkender, at der den seneste uges tid har været rigtig mange anmeldelser.  
"Vi synes også, at det er mange. Det er et højt tal. En del af forklaringen kan være, at vi er gået ind i de mørke måneder, hvor tyven oplever, at der er lidt lettere adgang til private boliger end normalt," lyder det fra Jeanette Løv Rasmussen, der er kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi. 
(Artiklen fortsætter under kortet)
INTERAKTIVT KORT: Få overblik over, hvor i Aarhus der den seneste uge har været indbrud

Sådan undgår du indbrudstyven

Generelt er december en udsat måned, når man kigger på indbrud, og jo tættere juleaften kommer, jo flere indbrud bliver der også typisk anmeldt, oplyser Jeanette Løv Rasmussen.
"Så vi opfordrer til, at man opretter Nabohælp, hvis man ikke har det i forvejen. At man lige får naboen til at holde øje med om ens hus og evt. tømme postkassen, hvis man allerede er taget på juleferie eller er ude at rejse, og at man sørger fora at der ikke ligger haveredskaber fremme, som tyven kan bruge til at bryde ind med," fortæller kommunikationsmedarbejderen fra Østjyllands Politi. 
Heldigvis ser det dog generelt ret positivt med udviklingen af indbrud, hvis man kigger på hele året. Ifølge Jeanette Løv Rasmussen er det ti år siden, at der har været så få indbrud anmeldt, som der har været i år.  

Publiceret 05 December 2017 15:15

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.