Overvældet Winnerskjold:

Det troede jeg ikke var muligt

Den unge Anders Winnerskjold fik næstflest stemmer hos Socialdemokratiet i Aarhus

Af
Danni Paulsen

Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Der lød uden tvivl aftenens største bifald i byrådssalen, da Anders Winnerskjold blev råbt op under borgmester Jacob Bundsgaards offentliggørelse af det nye byråd og dets medlemmers antal af personlige stemmer. 
LÆS OGSÅ: INTERAKTIVT KORT: Sådan stemte aarhusianerne
Hele 2.721 stemmer har den 25-årige socialdemokrat fået ved det netop afsluttet kommunalvalg, hvilket placerer ham som den socialdemokrat med næst flest personlige stemmer i Aarhus. Kun overgået af Jacob Bundsgaard, som endnu en gang kunne lade sig hylde som landets mest populære lokalpolitiker. 
Det resultat får da også det helt store smil frem hos unge Anders Winnerskjold. 
"Jeg er meget stolt og meget ydmyg. Det er hele er meget overvældende lige nu. Jeg tænker ikke, at det har været muligt. Det er ud over alle grænser og al forventning," fortæller han til Lokalavisen Aarhus og fortsætter: 
"Vi har ført en kanon valgkamp med enorm mange mennesker, som har støttet og hjulpet. Det er bare helt vildt, det her, og nu skal det fejres."
Hos borgmester Jacob Bundsgaard vækker Anders Winnerskjolds flotte valgresultat også glæde. Han roser samtidig den unges politikers store talent.   
LÆS OGSÅ: Anders får hjælp af Thorkild og Wammen
"Det er sjældent, at en førstegangsopstillet får et så flot et valg. Han har ført en meget flot kampagne, og jeg har kendt ham i mange år både som DSU'er og i forbindelse med byrådsarbejdet, som han har været tæt på. Han er et stort politisk talent, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med. Jeg havde forventet, at han ville få et godt valg, og jeg synes bare, det er kanon flot, det, han har leveret. Det er en flot tillidserklæring, som aarhusianerne har vist ham," lyder det fra borgmester Jacob Bundsgaard om det unge talent. 
Det er ikke kun hos Socialdemokratiet, at Anders Winnerskjold ligger højt på listen over personlige stemmer. I det nye byråd ligger han nummer seks på listen over flest stemmer. 
 

Anders Winnerskjold fik under valgkampen hjælp af blandt andre de tidligere borgmestre Thorkild Simonsen (tv.) og Nicolai Wammen (th.) Arkivfoto: Martin Jørgensen

Anders Winnerskjold fik under valgkampen hjælp af blandt andre de tidligere borgmestre Thorkild Simonsen (tv.) og Nicolai Wammen (th.) Arkivfoto: Martin Jørgensen

Publiceret 22 November 2017 20:15

SENESTE TV