Træt Thomas Medom udråbte sig selv som borgmester

En flok trætte politikere fra rød blok trådte onsdag morgen frem for pressen på Aarhus Rådhus. Her blev Thomas Medom præsenteret som ny Børn og Unge-rådmand

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

SF blev kommunalvalgets store vinder i Aarhus med en fremgang på 2,5 procent og et ekstra mandat.
Det kunne partiets spidskandidat Thomas Medom veksle til den prestigefyldte rådmandspost for Børn og Unge.
LÆS OGSÅ: Navn på nye rådmænd i Aarhus: Medom overtager vigtig post
Det gode valg glædede byrådspolitikeren oven på en meget lang nat og morgen uden søvn:
”Godmorgen, jeg er træt, og glæder mig til at komme hjem og sove, men jeg er også stolt over det valgresultat, som den rød/grønne blok har lavet, og den fremgang vi har fået i SF. Jeg glæder mig helt vildt til at kaste mig over udfordringer på børne/unge-området. Det er ikke tiden at komme med den helt store spiseseddel lige nu efter ikke at have sovet i over et døgn. Der tror jeg, at det er klogt at lægge øret til græsset og høre det vokse,” sagde Thomas Medom, som lod trætheden skinne igennem, da han på spørgsmålet om, hvorfor han har valgt Børn og Unge, svarede:
”Fordi der er brug for en SF-borgmester på Børn og Unge-rådmandsposten.”
Se indslaget herunder, hvor en træt Thomas Medom kludrer i ordene:
 

Den fangede en smilende borgmester, Jacob Bundsgaard (S), dog hurtigt:
”Bare for god ordens skyld vil jeg lige tilføje, at vi ikke har ændret på vores styreform – du kom vist til at sige borgmester.”
Og De Radikales Rabih Azad Ahmad fulgte op med et grin:
”Du skal hjem og sove nu, Thomas.”

"En god start på livet er vigtig"

Før turen gik hjem til Hjortshøj for at hoppe under dynen nåede Thomas Medom dog lige at uddybe, hvorfor Børn og Unge-rådmandsposten ligger ham meget på sinde:
”Jeg er selv tidligere folkeskolelærer, og jeg ved, hvor vigtig en god start på livet er. Det betyder noget i forhold til de muligheder, man fremadrettet har for at få et godt liv. Der er masser af godt i både vores folkeskoler og daginstitutioner i Aarhus, men der bliver også løbet rigtig hurtigt. Så vi vil gerne ind og opfylde nogle af vores politiske ambitioner på det her område.”
LÆS OGSÅ: Interaktivt kort: Sådan stemte aarhusianerne
Medom lagde dog ikke skjul på, at hans nuværende post som rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse også har passet ham godt.
”Det her er også en vemodig dag, eftersom jeg ikke længere skal være rådmand for social- og beskæftigelses-området og alle de mennesker, som jeg brænder for og har lært at kende over de seneste fire år,” sagde han, før han slutteligt takkede sine byrådskollegaer for en valgkamp, ”hvor der ikke er blevet gravet grøfter,” som han udtrykte det.
 

null

Publiceret 22 November 2017 10:30

SENESTE TV