"Chok over lukning af somalisk lejlighed"

AarhusSomali har sendt et åbent brev til Thomas Bloch Ravn, direktør i Den Gamle By, med forundring over, at udstillingen Den Somaliske Lejlighed hos museet lukkes

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Det har vakt forundring og en choktilstand hos AarhuSomali, der er sammenslutningen af 13 somaliske foreninger i Aarhus, at Den Gamle By lukker udstillingen Den Somaliske Lejlighed. Derfor har AarhuSomalis to talsmænd, Abdirashiid Sheikh og Daud Hussein Ahmed, sendt et åbent brev til museets direktør, Thomas Bloch Ravn. 
I brevet, som kan læses i sit fulde længde nederst i artiklen, skriver Abdirashiid Sheikh og Daud Hussein Ahmed blandt andet følgende:
"Vi undrer os, da du jo ellers er bannerfører for, at de etniske minoriteter og vores historie helt naturligt bør indgå i museers udstillinger, sådan som du formulerer det i Den Gamle Bys standpunkter på museets hjemmeside. En lukning af Den Somaliske Lejlighed er strid med disse standpunkter."
Det åbne brev er udover Thomas Bloch Ravn også blevet sendt til medlemmerne af Kulturudvalget i Aarhus Byråd og kulturrådmanden, til medlemmerne af Folkeoplysningsudvalget i Aarhus, samt til pressen, oplyser AarhuSomali. 
Lokalavisen Aarhus fået at vide fra Den Gamle By, at udstillingen aldrig var tænkt som en permanent udstilling.
Vi følger op med en kommentar fra Thomas Bloch Ravn på det åbne brev.   

Det åbne brev

Chok over lukning af somalisk lejlighed
Vi er chokerede over at høre, at Den Somaliske Lejlighed i Den Gamle By tænkes lukkes. Det vil være et stort tab og er desuden i modstrid med museets standpunkter, formuleret af dig Thomas Bloch Ravn.
Vi skriver til dig på vegne af den næststørste etniske minoritetsgruppe i Aarhus, nemlig os der har somalisk baggrund. Vi er rigtigt glade for Den Gamle By, og vi roser museet ved enhver lejlighed. Det skyldes jeres mangfoldige udstillinger, hvori også indgår Den Somaliske Lejlighed.
Lejligheden er etableret i samarbejde med en gruppe somaliske kvinder, der har gjort et kæmpestort arbejde for at bidrage til museets udstilling. Det er flot, at I inddrager de etniske minoriteters historie i jeres udstillinger, til glæde og oplysning for rigtigt mange, hvilket universitets- og forskningsverdenen både lokalt og internationalt har lagt mærke til.
Desto mere skuffende er det, at vi nu hører, at I vil lukke Den Somaliske Lejlighed. Det kommer som et chok for os, og vi er meget kede af det. For os med somalisk baggrund er det naturligvis vigtigt også at være inkluderet i fortællingen om Aarhus' historie og byens udvikling. Dette sker tilsvarende andre steder i verden, som i Minneapolis i USA, der har et somalisk museum.
Vi undrer os, da du jo ellers er bannerfører for, at de etniske minoriteter og vores historie helt naturligt bør indgå i museers udstillinger, sådan som du formulerer det i Den Gamle Bys standpunkter på museets hjemmeside. En lukning af Den Somaliske Lejlighed er strid med disse standpunkter.
Vi vil anmode om et møde med dig, hvor vi kan uddybe vores synspunkter mht. det store tab det er, hvis Den Somaliske Lejlighed lukkes. Vi håber, du vil mødes med os og lytte til os.
Med venlig hilsen
Abdirashiid Sheikh og Daud Hussein Ahmed
Talsmænd for AarhuSomali
www.aarhusomali.dk
Det åbne brev sendes også til medlemmerne af Kulturudvalget i Aarhus Byråd og kulturrådmanden, til medlemmerne af Folkeoplysningsudvalget i Aarhus, samt til pressen.

Publiceret 08 November 2017 10:00

SENESTE TV