Vinterherberg for hjemløse i Aarhus mangler frivillige

Forud for åbningen af et nyt vinterherberg I Aarhus den 15. november, mangler der fortsat frivillige kræfter til at drive det.

Den 15. november åbner Blå Kors Danmark, Kirkens Korshær, Røde Kors og Aarhus Domprovsti et fælles vinterherberg for hjemløse i Aarhus.

Det er første gang, at organisationerne går sammen om at hjælpe byens hjemløse i vintermånederne, men selvom der nu er flere organisationer om at hjælpe, er der stadig et stort behov for frivillige til at drive vinterherberget. Det skriver Blå Kors i en pressemeddelelse. 

Derfor bliver der på fredag og på mandag fra klokken 18.30 til 20.00 begge dage afholdt informationsmøder i vinterherbergets lokaler på Mindegade 12 A i Aarhus C (i baggården), hvor folk som kunne være interesserede i at blive frivillige kan møde op og høre om mulighederne.

"Vi skal bruge mellem 100 og 150 frivillige, så vi opfordrer alle i Aarhus - unge som ældre - til at blive frivillige og på den måde være med til at give hjemløse en varm seng for natten," siger Tabita Jørgensen, som er den ene af to vinterherbergsledere, i en pressemeddelelse. 

God mulighed for studerende

Vinterherberget vil have åbent hver dag fra klokken 20.30 til 8.00, så der vil være tale om aften- og nattevagter. Ifølge Tabita Jørgensen kan det være en fordel for eksempelvis studerende. 

"Fra tidligere år har vi haft erfaringer med, at studerende har siddet og lavet opgaver og lektier i løbet af natten," siger hun i pressemeddelelsen.  

Forventningen er, at der vil være travlhed på vinterherberget lige fra åbningsdagen. Antallet af sengepladser er derfor i år fordoblet fra 10 til 20 pladser. 

Opgaverne på vinterherberget vil eksempelvis bestå i at tage imod de hjemløse, når de kommer for at få ly for natten, en kop kaffe eller et måltid mad og i det hele taget være nærværende og til stede. 

Vinterherberget har åbent fra 15. november 2017 til og med 31. marts 2018.

Publiceret 07 November 2017 07:30

SENESTE TV