Gratis briller til socialt udsatte og hjemløse

I uge 46 tilbyder optikerkæden Smarteyes gratis briller til Kirkens Korshærs brugere i Aarhus for at støtte op om socialt udsatte og hjemløse.

Tirsdag d. 14. november har optikerkæden Smarteyes afsat dagen til at foretage gratis synsprøver og finde briller til brugere af Kirkens Korshærs væresteder i Aarhus. Det sker for at sætte fokus på socialt udsatte og hjemløse, der ikke selv har råd til at købe briller, skriver Smarteyes i en pressemeddelelse. 
LÆS OGSÅ: Fantastisk: Samler sokker ind til byens hjemløse
”Det er de færreste socialt udsatte eller hjemløse, der har overskud til at løbe orienteringsløb gennem systemet, og derfor er der heller ikke ret mange, der får den hjælp, de har brug for,” lyder det fra Mads Poulsen, administrerende direktør i optikerkæden Smarteyes, i pressemeddelelsen.
”Tag en gruppe som dem, der bruger værestederne ved Kirkens Korshær. De er i en situation, hvor de hver gang skal bevise, at de har behovet, inden de kan modtage den hjælp, de har brug for," fortsætter han. 
LÆS OGSÅ: Julefest i Aarhus for socialt udsatte børnefamilier
Når socialt udsatte eller hjemløse har brug for at få tjekket deres syn, skal de frem og tilbage mellem optiker og kommune flere gange for at få dokumenteret et behov. Samarbejdet mellem Smarteyes og Kirkens Korshær betyder, at socialt udsatte og hjemløse ikke skal tænke på rekvisitioner, men bare møde op i butikken på dagen. Her får de foretaget en synsprøve og hjælp til at vælge de rigtige briller til deres behov.
”Udsatte medborgere har svært ved at passe på sig selv og det er desværre meget almindeligt at dem vi møder, forsømmer vigtige personlige behov såsom tænder og øjne. Derfor er det en kæmpe hjælp og en stor glæde for vores brugere, at Smarteyes giver gratis briller. Mange ser godt igen for første gang i mange år,” fortæller Korshærsleder i Aarhus, Niels Bjørnø, i pressemeddelelsen.
Kirkens Korshærs varmestuer i Aarhus har omkring 100.000 besøg om året. Smarteyes og Kirkens Korshær har indtil nu uddelt briller for en samlet værdi af over 1.000.000 kr. til socialt udsatte og hjemløse. D. 14. november uddeles endnu flere briller i Smarteyes' butik på Aarhus banegård.
- jwh. 

Publiceret 02 November 2017 16:00