Tattoo-præst vil i byrådet:

“Lad os nu være os selv”

Peter Sporleder ligner nok ikke umiddelbart en præst og venstremand, men det er han, og nu vil han i byrådet

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Han skyder med pistol og kører motorcykel i fritiden, er dækket af tatoveringer og nå ja, så er han præst samt byrådskandidat for Venstre.
45-årige Peter Sporleder fra Holme lagde sig i sidste uge endnu en gang på tatovørens briks for at få mere blæk på kroppen. Lokalavisen Aarhus var med og fik en snak om kropsudsmykning, det at være sig selv og politik.
Med en konstant summende lyd af nålen, der fylder sort blæk i præstens højre skinneben, går snakken.
Peter Sporleder fortæller, at det denne gang er sidste vers af yndlingssalmen 'Hil dig, Frelser og Forsoner', som permanent får plads på kroppen.
 
LÆS OGSÅ: 'Tøffelhelte' var fup og fidus: Løj om at stille op til kommunalvalget

“Det betyder noget og giver mening for mig. Derfor vil jeg gerne have det foreviget,” fortæller han.
På modsatte side af samme ben står hele Fadervor, mens venstre ben prydes af både en korsridder og teksten 'We will remember them'. Ridderen er en beskytter, mens teksten, sammen med et slidt dannebrog på venstre overarm, hentyder til de fem missioner, Peter Sporleder har været udsendt på som feltpræst. Dertil kommer blandt andet flere kristne tekster på armen og navnene på Peter Sporleders tre børn på brystet.
“Det er udsmykning. Andre går med ørering - jeg har valgt at blive tatoveret. Det begyndte med en lille én på skulderen, og så er det ellers vokset - meget! De er hver især blevet lavet i en bestemt periode af mit liv og har derfor hver deres særlige mening. De repræsenterer noget, som betyder noget for mig,” siger han.

Præster er som alle andre

Med alle dine tatoveringer virker du måske ikke umiddelbart som prototypen på en præst...?
“Man kan hurtigt blive låst fast i nogle bestemte roller. Det kan jeg også som sognepræst, men lad os nu være os selv og vise, hvem vi virkelig er - og det her er mig, Jeg har aldrig mødt nogen, som er blevet forarget over det. Tværtimod har jeg flere gange oplevet, at folk synes, at det er en befrielse, at vi præster er, som folk er flest. På den måde kan tatoveringerne faktisk virke som en barriere-nedbryder nogle gange,” forklarer han, før tatovøren Ronni Froberg ikke kan lade være at bryde ind:
“Det viser da også, at der er nogle krummer i manden. Han har kæmpet for sit land, og med de her tatoveringer viser han virkelig et commitment til sig selv og gud. Han viser da, at han er et rigtigt menneske. Nå, nu skal jeg nok tie stille igen,” siger manden med nålen.
“Nej, bliv da endelig ved,” lyder det med et stort grin fra Peter Sporleder, før samtalen glider over i politik og det faktum, at Peter Sporleder håber at blive en del af Venstres byrådsgruppe til kommunalvalget i november.

En liberal grundholdning

Kan tatoveringerne mon bruges til noget i den forbindelse? Som en form for branding?
“Det er ikke derfor, jeg har fået dem lavet. De er lavet for mig selv og ikke for andre. Men omvendt er de så meget en del af mig, at det vel bliver en form for branding alligevel. Jeg ved også godt, at det nok gør mig til en lidt skæv profil i Venstre,” siger Peter Sporleder, som håber på, at hans ægthed vil skinne igennem til vælgerne.
“Der er så meget politikerlede i øjeblikket, og det er vi nødt til at tage seriøst. Det kan vi måske gøre ved at prøve at være mere os selv. Folk kan godt fornemme, om man er ægte,” siger den kommende politiker, hvis særlige mærkesager er bløde værdier såsom ældrepleje plus støtte til sårbare og kriminelle for at komme på ret køl.
Hele din fortælling leder tankerne hen på, at du nok hører til på venstrefløjen, men det er altså ikke tilfældet?
“Nej, for jeg har en liberal grundholdning, som er helt fundemental i mig. Samtidig vil jeg gerne være med til at ændre på, at rød blok længe har taget patent på de menneskelige værdier.”

null

Publiceret 20 October 2017 14:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV