Fantastisk:

Samler sokker ind til byens hjemløse

Rikke Dam Brøndum Sejthen, som står bag Hjemløs i Århus, har fundet på et nyt initiativ, der skal give varme fødder til byens hjemløse

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Siden 2013 har Rikke Dam Brøndum Sejthen gjort adskillige hjemløse i Aarhus glade med sin årlige julefrokost for dem. I år har hun sat gang i et nyt initiativ. 'Soktober', kalder hun det. Hele oktober måned vil hun indsamle sokker, som skal gives til Aarhus' hjemløse, så de har noget at varme fødderne med i de kolde måneder. 
LÆS OGSÅ: Julefest i Aarhus for socialt udsatte børnefamilier
"Man holder jo Movember i november måned med fokus på kræft, så jeg tænkte, at 'soktober' kunne være sjovt at holde. Det lyder jo ret godt, og så er man samtidig med til at gøre noget godt for andre," fortæller Rikke Dam Brøndum Sejthen, der håber, at konceptet på sigt kan blive foldet ud, så det er landsdækkende.
Initiativtageren til den gode gerning har på sin Facebook-side 'Hjemløs i Århus' lagt et opslag op om 'Soktober', som allerede er nået langt ud og fået en del kommentarer. Og det har smittet af på antallet af donationer, oplyser Rikke Dam Brøndum Sejthen.
"Vi har allerede modtaget mange sokker. Det er rigtig dejligt," lyder det glad fra hende. 
    

samarbejde med butik

Rikke Dam Brøndum Sejthen har lavet et samarbejde med butikken Balsalen i Frederiksgade, hvor man fra klokken 11.00 til 17.30 i løbet af oktober måned kan komme forbi med de sokker, som man har lyst til at donere til projektet og gøre en forskel for de hjemløse. 
"Jeg synes, det er mega fedt. Det er så skønt at se, hvor glade de hjemløse bliver. De er nok de mest taknemmelige mennesker, jeg nogensinde har mødt. De sætter virkelig stor pris på det," fortsætter Rikke Dam Brøndum Sejthen, som glæder sig til, at oktober bliver til november, så de hjemløse kan få de mange indsamlede sokker. 
"Det er rigtig spændende at se, hvor mange sokker der bliver indsamlet. Vi har allerede fået en del, så det tegner godt," fortæller hun. 
Foruden den årlige julefrokost og nu 'Soktober' for de hjemløse, så gør Rikke Dam Brøndum Sejthen også en stor forskel for udsatte børn. 
"I december måned deler vi også julehjælpskasser ud. I år har vi fået samlet 64.000 kroner og målet er at lave 300 julehjælpskasser til socialt udsatte familier og børn, der er anbragt uden for hjemmet. Så de her julehjælpskasser kommer børnene til gode," fortæller hun.
Sidste år uddelte Hjemløs i Århus også julehjælpskasser til børn. Dengang lykkedes det at samle 50.000 kroner ind ved charity bingo, og det resulterede i 200 kasser.
Læs meget mere på Hjemløs i Århus's Facebook-side. 
 

Publiceret 16 October 2017 14:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV