John Stampe hædres med egen plads og legendetrøje

Mandag bliver klublegenden og kamprekordholderen, John Stampe, hyldet i AGF. Således bliver John Stampes Plads afsløret foran Ceres Park, og om aftenen vil AGF's Superligahold iføre sig en speciel-designet John Stampe-trøje til opgøret mod Lyngby BK

John Stampe er en af de største personligheder gennem AGF's lange historie - hvis ikke den største nogensinde. Og på mandag den 16. oktober bliver den tidligere anfører og kamprekordholder hyldet på flere måder.

Først navngiver Aarhus Kommune pladsen foran Ceres Park; 'John Stampes Plads'. Pladsen har indtil nu ikke haft et navn, men fra mandag aften hedder den altså John Stampes Plads - opkaldt efter den nu afdøde anfører og klublegende, der spillede 444 kampe, hvilket er klubrekord i AGF.

Aarhus Kommune markerer navngivningen af pladsen mandag den 16. oktober kl. 17, hvor vejskiltet også vil blive afsløret. Her er alle velkommen til at komme og hylde John Stampe. Ved ceremonien vil John Stampes familie være til stede, det samme vil tidligere holdkammerater til AGF-ikonet.

"Vi er taknemmelige for, at kommunen på denne måde er med til at hædre en af de helt store i AGF's historie. Vi har længe haft et ønske om at opkalde denne plads efter John Stampe, så det er fantastisk, at det nu går i opfyldelse. Nu bliver alle, der besøger Ceres Park mindet om denne legende i vores historie," siger bestyrelsesformand Lars Fournais i en pressemeddelelse. 

Hyldesttrøje

Indvielsen af 'John Stampes Plads' er ikke den eneste markering på mandag. John Stampe bliver også hyldet inde på banen to timer efter navngivningen. Det sker, når AGF løber på banen til Alka Superliga-kampen mod Lyngby. Her vil hjemmeholdet være iført en specialdesignet spilletrøje, der ærer John Stampe.

Trøjen er blevet til i et tæt samarbejde mellem AGF og hummel, der har lanceret en ny legende-serie.

"Vi vil gerne fejre fodboldens legender, og AGF er en klub med mange store personligheder, der har sat et stort aftryk på og uden for banen. Valget er så faldet på John Stampe, hvilket er meget velfortjent, og vi er glade for at kunne bidrage til at hylde denne store spiller fra AGF's historie," siger marketing manager i hummel, Morten Lund i en pressemeddelelse.

Den særlige Stampe-trøje er designet i et retro-look, der tager det bedste fra 1980'erne og -90'ernes klassiske fodboldtrøjer og kombinerer det med en moderne spilletrøje. Stampe og hans meritter er broderet ind i trøjen under klublogoet på brystet af trøjen - eller lige over hjertet, om man vil.

AGF's fanshop sætter 444 eksemplarer af den særlige Stampe-trøje til salg. De 200 af dem kan erhverves præcis kl. 04.44 på shop.agf.dk mandag den 16. oktober, mens de resterende 244 trøjer sælges inden kampen mod Lyngby. Derudover sælges et mindre parti på hummel.net og hos sport24.

Efter AGF's kamp mandag aften sættes de sæt, som spillerne optræder i, til salg på en auktion. Indtægterne herfra går ubeskåret til tifo-arbejdet blandt AGF's fans.

John Stampe fik debut for AGF i 1977. Han var anfører på det hold, der vandt DM i 1986. I alt nåede han 444 kampe for AG,F inden han indstillede sin aktive karriere i 1991.

John Stampe døde af kræft - 55 år gammel i sommeren 2012. 

mj
 

Publiceret 12 October 2017 09:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV