Arkivfoto: Lars Schmidt

Arkivfoto: Lars Schmidt

17,5 millioner kroner til mere sikre skoleveje i Aarhus

Fodgængerfelt på Odensegade/Ingerslev Plads ved Frederiksbjerg Skole: Pris 100.000 kroner.
Fortov på Tilst Skolevej ved Tilst Skole: Pris 5.000 kroner.
Afmærkning og skiltning på Fortebakken ved indgangen til Risskov Skole: Pris 250.000 kroner.
Belysning på Kirkebakken/Skoleparken ved Beder Skole: Pris 40.000 kroner.
LÆS OGSÅ: Byrådet accepterer ekstraregning på 18 millioner kroner
Disse fire projekter står først på en liste over 134 projekter, som Aarhus Kommune sammen med kommunens 48 offentlige skoler har udpeget - projekter som kan være med til at gøre de aarhusianske skoleveje mere sikre. Byrådet vedtog i går at afsætte 17,5 millioner kroner til vejbump, fodgængerfelter og andre tiltag i de næste tre år, der skal gøre vejene omkring skolerne mere sikre at færdes på for skolebørn.
Projekterne skal først og fremmest minimere antallet af tilskadekomne i trafikken, men Kristian Würtz, rådmand i Teknik og Miljø, håber på en større effekt:
"Når sikkerheden bliver forbedret, skaber det større tryghed, og det giver forhåbentligt endnu flere børn lyst til at cykle eller gå i skole. Det er selvfølgelig godt for deres sundhed, men det gavner også mobiliteten omkring skolerne, når færre forældre holder i kø om morgenen for at aflevere børn,” siger Kristian Würtz i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.
Af samme grund er en del af budgettet afsat til at hjælpe skolerne med at udvikle en trafikpolitik. En trafikpolitik indeholder blandt andet konkrete initiativer, der skal give flere børn lyst og mulighed for selv at transportere sig til skole.
Her kan du se alle 134 projekter i prioriteret rækkefølge, som er med i skolevejsanalysen.
Det er ikke alle projekterne, der nødvendigvis føres ud i livet. I slutningen af listen er der nogle meget dyre projekter, som der skal kigges yderligere på, inden de eventuelt føres ud i livet.
jr
 

Publiceret 12 October 2017 15:00

SENESTE TV