Lone P:

Ny smykkebutik i Latinerkvarteret i Aarhus

I Volden 18 i Latinerkvarteret har Lone Pedersen fra Haderslev netop åbnet sin nye smykkebutik Lone P

Af
Camilla Olesen

 
For otte år siden åbnede hun en butik i Haderslev med brugskunst og smykker, men for fem år siden blev brugskunsten droppet, og hun satsede alt på smykkerne. Det resulterede i smykkebutikken Lone P, og efter stor efterspørgsel,har sønderjyden nu valgt at slå dørene op til endnu en Lone P-butik - denne gang med placering i Volden 18 i Smilets By.
“Jeg er egentlig uddannet pædagog og arbejdede med voksen-handicappede. Jeg havde skiftende arbejdstider og brugte meget af min fritid på at lave smykker til den lille butik, som havde åbent to dage om ugen i Haderslev. Jeg har taget små skridt ad gangen, og jeg elsker virkelig mit arbejdsliv, som flyder sammen med min hobby,” lyder det fra Lone Pedersen, der drømmer om, at hendes brand bliver velkendt blandt aarhusianerne.
LÆS OGSÅ: Smykkebutik får nyt navn
“Jeg har ikke et mål om at blive rig og berømt og blive til en kædebutik. Jeg drømmer derimod om, at folk bliver glade for smykkerne og kommer igen,” siger Lone Pedersen, der elsker at sælge smykker, fordi der ofte er hjertevarme forbundet med et smykkekøb.

Egen produktion

I starten designede og producerede hun selv samtlige smykker, men sådan er det ikke mere.
Hun designer fortsat alt, hvad der er i butikken, men hun får det produceret i Thailand, hvor hun tager ud cirka en gang om året for at sikre, at hele produktionen og de ansatte har det godt.
“Jeg har altid haft et kreativt gen. Jeg købte nogle sølvtråde og blev fuldstændig opslugt, så jeg næsten glemte tid og sted. Min stil er meget enkel og noget af det også råt,” fortæller smykkedesigneren, der lægger stor vægt på god service i sine to butikker.
LÆS OGSÅ: Ud med bilerne og ind med beboerhus i Latinerkvarteret
Til at styre biksen i Latinerkvarteret har hun hyret sin veninde gennem 25 år ind. Derfor er det Anne-Mette Olrik Roaldtsen, der kommer til at stå for den daglige kundekontakt i Aarhus.
Hun har taget orlov fra sit arbejde for at hjælpe med at køre butikken, der netop er åbnet.

Inspiration over alt

Lone Pedersen har ikke et bestemt sted eller tidspunkt, hvor hun finder inspiration til sine tre-fire smykkekollektioner om året. Hun kan få idéer alle steder.
“Det kan være, når jeg ser et bestemt mønster, når jeg er hos smeden for at hente materialer til udsmykningen i butikkerne eller opdager noget i naturen. Jeg kan gå ind i en smykke-bobbel i flere dage, hvor jeg bare sidder og nørder med at designe smykker,” siger Lone Pedersen, der lægger stor vægt på, at hendes varer skal være af ordentlig kvalitet til rimelige penge.
“Det billigste koster 100 kroner og det dyreste 500 kroner. Jeg arbejder i sterlingsølv, og jeg sørger for, at der er et tykt lagt guldbelægning på alle mine guldsmykker, så de ikke bliver sølv med det samme.”
 

Publiceret 11 October 2017 08:30

SENESTE TV