Aarhus får en gigantisk måne på syv meter i diameter

Månen kommer til at hænge mellem to bygninger i midtbyen

 
I begyndelsen af november får Aarhus sin helt egen fuldmåne, der kommer til at hænge mellem to bygninger på Store Torv/Bispetorv.
Månen er et kunstværk, som har en diameter på hele syv meter og er designet ud fra NASA's billeder af månens overflade. Bagsiden af månen kan ikke ses fra jorden, så kunstværket er en sjælden mulighed for at opleve månen i tre dimensioner.
Månen er en del af 'Move for Life', som er den sidste af Aarhus 2017's 12 fuldmåneevents. Kunstværket 'Museum of the Moon' er lavet af kunstneren Luke Jerram, der er beæret over at have sit kunstværk med i Aarhus 2017's sidste fuldmåneevent. 
"Det er en stor ære at kunne præsentere Museum of the Moon i Aarhus under Europæisk Kulturhovedstad 2017. Jeg glæder mig meget til at lære mere om, hvad månen betyder for den danske kultur," siger den britiske kunstner i en pressemeddelelse fra DGI Østjylland, der arrangerer Move for Life samarbejde med kommuner, foreninger og kulturaktører i Region Midtjylland.
LÆS OGSÅ: Risskov får sin egen fuldmånefest
Månen bliver sat op fredag 3. november og taget ned søndag aften, når fuldmånedøgnet slutter. Fuldmånedøgnet er fra lørdag til søndag, så månen kommer til at stå som blikfang en hel dag, inden Move For Life begynder. Lige nu bliver der også arbejdet på en åbningsevent omkring månen. 
 

I hele regionen

Move For Life er et regionalt DGI-projekt, der vil forsøge at gentænke måden, vi er aktive på. Mere end 100 events i hele Region Midtjylland vil finde sted i fuldmånedøgnet den 4.-5. november, hvor det store fuldmånekunstværk skal bidrage til at fortælle historien:
"Hele præmissen er, at vi vil dele de små historier om folk, der gør en forskel for lokalsamfundet, og at alle de små historier tilsammen er en større bevægelse. Her har vi længe ledt efter nogle måder, hvorpå vi kunne belyse og italesætte det med en større historie,” fortæller Simon Knoblauch, projektleder på Move For Life.
jr
 

Move For Life er en fuldmånebegivenhed i forbindelse med Aarhus 2017. Begivenheden afholdes og arrangeres af DGI i samarbejde med kommuner, foreninger og kulturaktører i Region Midtjylland. Projektet er støttet med midler fra Kulturhovedstad Aarhus 2017.

- Finder sted 4.-5. november 2017
- Bevæger store dele af Region Midtjylland – 15 af 19 kommuner er med
- Gentænker motion, bevægelse, forenings- og kulturliv
- Sætter fokus på lokale fællesskaber og farverige oplevelser
- Byder på mere end 140 lokale idrætsevents med gratis deltagelse
- Har målsætning om at aktivere mere end 15.000 borgerne samtidigt

Læs mere og find oversigt over alle events på www.dgi.dk/moveforlife.

Publiceret 11 October 2017 06:45

SENESTE TV